Miljoen Nederlanders deed illegaal gokje

17/11
2009
DEN HAAG (ANP) - Ongeveer een miljoen Nederlanders hebben het afgelopen jaar deelgenomen aan een illegaal kansspel. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek naar kansspelen die ook illegaal worden aangeboden, waaronder poker, bingo, toto, lotto en kansspelen via internet. De helft van de mensen waagde een illegale kans via internet. Vooral poker is populair. Exploitanten van illegale kansspelen haalden tussen 86 en 224 miljoen euro bruto binnen. Minister Ernst Hirsch Ballin stuurt de onderzoeksresulaten dinsdag naar de Tweede Kamer.

Het aanbod van illegale kansspelen in Nederland is volgens het ministerie relatief klein vergeleken met het legale aanbod, namelijk zo'n 1,5 miljard euro bruto spelopbrengst in 2007 bij de landelijke aanbieders, tegenover genoemde 86 tot 224 miljoen euro voor alle illegale kansspelen.

Alleen voor bingo geldt dat het legale aanbod het illegale aanbod niet genoeg verdringt. De minister overweegt daarom de mogelijkheden voor bingoaanbod te verruimen. Hij wil geen permanent commercieel bingoaanbod toestaan wegens de risico's van kansspelverslaving. Het mag om incidentele bingo's gaan, waarvan de helft van de omzet naar een goed doel gaat.

Datum: dinsdag 17 november 2009, 09:24
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry