Knieblessure noopt Olivier tot stoppen

03/05
2019
AMSTERDAM (EZPress) - Daan Olivier zet noodgedwongen per direct een punt achter zijn professionele wielercarrière. De 26-jarige renner uit Oegstgeest kampt sinds een val vorig jaar met een knieblessure die door het bedrijven van topsport verergert. In zijn blog vertelt de renner van Team Jumbo-Visma hoe hij de voorbije periode heeft beleefd en hoe hij de toekomst tegemoet treedt.

“Tijdens de Ruta del Sol merkte ik dat de knie na vele malen hard aanzetten en op hoog vermogen rijden begon op te spelen”, schrijft Olivier. “Het werd er niet beter op. Tijdens de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland voelde ik dat de klachten waren verergerd. Nu ben ik tot het besef gekomen dat ik de afgelopen maanden een ‘gevecht tegen de bierkaai’ heb gevoerd. De blessure blijkt verergerd en bepaalde ligamenten in de knie zijn erop achteruitgegaan. Dit alle revalidatie ten spijt: het heeft me niks opgeleverd. Stoppen in het Baskenland was vervelend, maar het feit dat ik, door aanhoudend blessureleed, moet stoppen met wielrennen doet pijn en is onwerkelijk. Het wielrennen heeft me veel gebracht. Deze ervaringen zal ik nooit vergeten en ik ben dankbaar voor het feit dat ik elf jaar lang een onderdeel van de wielerwereld heb mogen zijn.”

Olivier toonde zich in het Rabobank Continental Team profrijp en reed in 2014 en 2015 voor Team Giant-Shimano (Alpecin). Na een korte onderbreking van zijn carrière vervoegde hij in 2017 het huidige Team Jumbo-Visma. In hetzelfde jaar bracht hij de Vuelta a España tot een goed einde.

Team Jumbo-Visma bedankt Daan voor zijn teamspirit en de prettige samenwerking en wenst hem veel succes in zijn maatschappelijke carrière.

//Einde bericht

Bron: Team Jumbo-Visma

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 3 mei 2019, 09:36
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Oegstgeest, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry