Defensie betreurt opschorten onderhandelingen door bonden

23/04
2019
Het arbeidsvoorwaardenoverleg met de vakbonden loopt opnieuw vertraging op. Reden is dat de bonden vandaag (23 april) de gesprekken hebben opgeschort omdat ze nu onvoldoende vertrouwen hebben dat partijen tot een akkoord kunnen komen. Defensie betreurt deze ontwikkelingen en heeft aangegeven het overleg met de vakbonden graag voort te willen zetten in het belang van het personeel.

Vroegtijdig afgebroken

Partijen hebben bij de start procesafspraken gemaakt over de vorm en het tijdpad van de gesprekken. Afgelopen dinsdag lagen alle onderwerpen op tafel. Dit als startpunt voor de onderhandelingen om tot een nieuw akkoord te komen.

Defensie betreurt het dat deze onderhandelingen nu vroegtijdig worden afgebroken door de bonden, mede omdat er ruimte is geboden om verder te onderhandelen. Hierdoor is het ook onduidelijk welk resultaat de vakbonden voor ogen hebben.

Langer wachten

Helaas moet het Defensiepersoneel nu nog langer wachten op verbetering van de arbeidsvoorwaarden. Het is de hoop dat de bonden snel zullen terugkeren aan de onderhandelingstafel.

Datum: dinsdag 23 april 2019, 20:40
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry