Commandant Koninklijke Marechaussee vertrekt

05/04
2019
Commandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Harry van den Brink, vertrekt later dit jaar als Commandant Koninklijke Marechaussee.

In overleg met de minister van Defensie is besloten dat luitenant-generaal Harry van den Brink later dit jaar afscheid neemt als commandant van de Koninklijke Marechaussee. Hij vertrekt nu, na bijna vier jaar commandant te zijn geweest, op eigen verzoek om gezondheidsredenen, zodat hij kan focussen op zijn herstel.

Luitenant-generaal Harry van den Brink is Commandant Koninklijke Marechaussee sinds 5 november 2015. Hij begon in 1979 op zijn 17e als marechaussee. Hij werkte onder meer bij de beveiliging op Paleis Soestdijk en in de grensbewaking op luchthaven Schiphol.

Na afronding van de onderofficiersopleiding in 1985 werkte hij kort als instructeur. Daarna begon hij aan de officiersopleiding. In die hoedanigheid diende hij onder meer als Projectleider Calamiteiten District Koninklijke Marechaussee Luchtvaart en chef staf district Schiphol.  

In 2011 werd hij commandant van het district Schiphol. In 2014 begon Van den Brink als plaatsvervangend commandant Koninklijke Marechaussee.

De komende tijd wordt gebruikt om een besluit te nemen over de opvolging. Ook wordt de datum van de commando-overdracht nog vastgesteld.

Datum: vrijdag 5 april 2019, 12:00
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry