Nationaal Militair Museum lanceert escaperoom ‘Bunker 83’

05/04
2019
(EZPress) - Bij het Nationaal Militair Museum (NMM) is vandaag de escaperoom ‘Bunker 83’ geopend door wethouder Nermina Kundic van de gemeente Soest. De escaperoom brengt scholieren, particulieren en zakelijke bezoekers terug naar 1983 en laat hen de dreiging van de Koude Oorlog voelen.

Bunker 83

Het spel in Bunker 83 speelt zich af ten tijde van de Koude Oorlog. Aan de oostgrens staat de Sovjet-Unie met een enorme legermacht klaar om binnen te vallen. Tegelijkertijd mobiliseren de Amerikanen zich op strategische locaties in Europa. Er is maar weinig nodig om de strategie van Mutual Assured Destruction te activeren: een aanvalsketen die resulteert in vernietiging van zowel aanvaller als verdediger. Totale wereldvernietiging. In teams van 6 tot 14 personen stap je binnen in een Russische of Amerikaanse atoombunker van waaruit nucleaire raketten kunnen worden afgevuurd. Anders dan in de meeste escaperooms is ontsnappen uit Bunker 83 er niet bij, immers, onder dreiging van totale wereldvernietiging is vluchten zinloos.

Meer informatie en boekingen op de website www.bunker83.nl.

Koude Oorlog

In 2019 besteedt het NMM aandacht aan de Koude Oorlog. Eerder dit jaar werd de tentoonstelling ‘Als de Russen komen’ geopend, en organiseerde het NMM een reünie voor oud-dienstplichtigen. Eind augustus staat een groots zomerevenement gepland.

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

//Einde bericht

Bron: Nationaal Militair Museum

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 5 april 2019, 09:49
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Soest, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry