Werkbezoek van minster Grapperhaus aan Albanië

29/03
2019
Minister Grapperhaus heeft op 27 en 28 maart een bezoek gebracht aan Albanië. Hij sprak hij hier onder andere met minister president Rama, minister van Justitie Gjonaj en minister van Binnenlandse Zaken Lleshaj. Ook had hij ontmoetingen met de politie en het Openbaar Ministerie en verschillende NGO’s en internationale partners. Voor een groep rechters in opleiding en leden van het gerechtelijk apparaat sprak Grapperhaus over het belang van een goed functionerende rechtsstaat.

Minister Grapperhaus in gesprek met minister-president Edi Rama van Albanië.

Beeld: Ministerie van Justitie en Veiligheid

Minister Grapperhaus:

"De aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit zie ik als mijn belangrijkste opdracht. En de strijd hiertegen begint vaak in het buitenland. Bendes met een link naar Albanië spelen een grote rol bij de georganiseerde criminaliteit in Nederland. Daarom vond ik het belangrijk om hier op bezoek te gaan.

Wij helpen Albanië bij het versterken de rechtsstaat en het aanpakken van corruptie. En we werken samen op gebied van justitie en politie. Door het delen van kennis en informatie. Maar dat kan beter. Daarvoor heb ik aandacht gevraagd hier. Daarmee helpen we de strijd tegen georganiseerde criminaliteit in Albanië en Nederland."

Persconferentie tijdens het werkbezoek van minister Grapperhaus aan Albanië met de Albanese minister van Justitie Gjonaj.

Beeld: Ministerie van Justitie en Veiligheid

Datum: vrijdag 29 maart 2019, 12:26
Bron: Ministerie van Justitie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry