Imponerende Groenewegen wint in Parijs-Nice ook tweede waaieretappe

12/03
2019
AMSTERDAM (EZPress) - Een imponerende Dylan Groenewegen heeft op glorieuze wijze de tweede etappe gewonnen in Parijs-Nice. Na een spectaculaire waaieretappe was de sprinter van Team Jumbo-Visma in Bellegarde de snelste van een kopgroep van zeven renners. Door zijn overwinning verstevigde Groenewegen zijn leidende positie in het klassement. Groenewegen won gisteren ook al de openingsetappe en tekende vandaag voor zijn vierde zege van het seizoen. Daardoor komt de zegeteller van Team Jumbo-Visma op zeven.

De etappe van goed honderdzestig kilometer werd een memorabele etappe door de wind. Vanuit het vertrek werden er waaiers gevormd. De strijdlustige Groenewegen zat meestal attent vooraan, in het bijzijn van vooral Amund Jansen en Maarten Wynants. In de laatste tien kilometer, net toen de eerste twee groepen samensmolten en Team Jumbo-Visma de volledige ploeg voorin had, brak het opnieuw. De Amsterdamse sprinter liet zich niet verrassen, deed stoïcijns zijn deel van het kopwerk en won vervolgens soeverein de spurt.

Groenewegen was na afloop trots op zichzelf en op zijn ploeg. “Vandaag was een heel zware etappe door de waaiers. Het was continu vechten voor je posities en op je limiet koersen. Dat was niet gemakkelijk. De ploeg heeft mij in een ideale positie naar de laatste bocht gebracht. Ik ben trots op mijn prestatie en vooral trots op hoe we als ploeg gereden hebben”, aldus de laureaat.

“Ik had het soms niet gemakkelijk, maar mijn ploeggenoten hebben dat perfect opgelost`, vervolgt de klassementsleider. “Op het laatst bleven we met zeven koplopers over. Het was een kwestie van wachten en niet te vroeg aangaan. Toen Trentin aanging, ben ik meegegaan en kon ik het afmaken. Twee etappes, twee overwinningen: ik ben heel erg blij. Morgen is er nog een vlakke etappe en dan gaan we het weer proberen. Het zal door de wind wederom een zware dag worden, maar we gaan er weer vol voor.”

//Einde bericht

Bron: Team Junbo Visma

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 12 maart 2019, 07:06
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Frankrijk, Noord-Holland, Parijs

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry