Team Jumbo-Visma wint imposant ploegentijdrit UAE Tour

25/02
2019
AMSTERDAM (EZPress) - Team Jumbo-Visma heeft op een imposante wijze de eerste etappe in de eerste editie van de UAE Tour gewonnen. In de ploegentijdrit over zestien kilometer was de formatie van ploegleiders Jan Boven en Addy Engels op de Bianchi Aquila CV zeven seconden sneller dan Sunweb en negen seconden sneller dan Bahrain Merida. Voor Team Jumbo-Visma is het de derde zege van het seizoen. Aan de discipline ploegentijdrijden besteedt de formatie veel aandacht. In september werd de ploegentijdrit in de Tour of Britain gewonnen.

Door de overwinning is Team Jumbo-Visma in het bezit van alle leiderstruien. Primoz Roglic kwam als eerste van de ploeg over de streep en is in het bezit van de rode leiderstrui, de puntentrui en de sprinttrui. Laurens De Plus is de beste jongere.

Kopman Roglic pakte in de UAE Tour meteen de overwinning in zijn eerste wedstrijd van het seizoen. “We zijn heel erg blij om het seizoen zo te starten. We hebben hier een hele sterke ploeg met hele sterke tijdrijders zoals Tony, Jos en Laurens, maar dat is geen garantie om goed te presteren. Je moet het ook laten zien en dat hebben we gedaan. Ik ben blij dat de trainingen die we gedaan hebben zijn vruchten al afwerpt. Het was een erg snelle ploegentijdrit en het liep heel goed. Ik kwam als eerste door de laatste bocht en heb toen een sprint getrokken. Het is mooi om de leiderstrui te hebben en we hebben zeker ambities om deze koers te winnen. Er gaan nog zware etappes komen, dus we bekijken het dag per dag. Het begin is in ieder geval uitstekend.”

Nieuwkomer Laurens De Plus was in zijn nopjes met de overwinning in zijn eerste koers voor zijn nieuwe werkgever. “Dit is een droom die uitkomt. Ik wilde meteen goed presteren in mijn eerste koers voor Team Jumbo-Visma en dat is gelukt. We hebben hier in januari veel op getraind en dat het meteen zo uitpakt, is een bekroning op die trainingsarbeid. We hebben hier een sterke, uitgebalanceerde ploeg en we gaan er alles aan doen om het klassement te verdedigen met Primoz. Mijn jongerentrui is een mooie bonus, maar geen doel.”

//Einde bericht

Bron: Team Jumbo-Visma

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 25 februari 2019, 07:38
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry