Luisteren de apps op je telefoon mee?

15/02
2019
Regelmatig komt de vraag voorbij of apps op je telefoon stiekem met je meeluisteren. Maar is dat ook zo? Deze vraag stond centraal in de uitzending van \'De Zoekmachine\' bij RTV Rijnmond. We gaven uitleg.

https://www.bitsoffreedom.nl/wp-content/uploads/2019/02/20190210-rtv-rijnmond-zoekmachine-afluisteren-smartphone-clip.mp4

Vaak heb je het gevoel dat de advertenties die je online en in apps te zien krijgt wel heel erg overeen komen met wat je net met familie of vrienden besproken hebt. Logisch dus dat mensen zich zorgen maken dat hun gesprekken mogelijk stiekem worden omgezet in verhandelbare data.

Of apps stiekem met je meeluisteren is vaak niet zo eenvoudig te achterhalen. In veel gevallen is hier gelukkig geen sprake van,  maar er zijn inmiddels wel bedrijfjes actief die de techniek en diensten leveren om via apps mee te luisteren waar je bijvoorbeeld op TV naar kijkt. En die techniek wordt ook daadwerkelijk ingezet in onschuldig lijkende games en andere apps.

De neiging van bepaalde bedrijven om nog meer van ons leven om te zetten in verhandelbare data bereikt inmiddels dus ook de microfoon, GPS en andere sensoren in onze telefoon.

In de uitzending \'De Zoekmachine\' bij RTV Rijnmond geven we uitleg hoe dit werkt en wat je hiertegen kan doen.

Bekijke de volledige uitzending van `De Zoekmachine`

Datum: vrijdag 15 februari 2019, 11:56
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry