We zoeken een nieuwe directeur (want ik heb mijn vertrek aangekondigd)

11/02
Nadat ik ruim zes jaar directeur ben geweest bij Bits of Freedom zal ik per 1 januari 2020 vertrekken. De zoektocht naar mijn opvolger is al begonnen.

Bits of Freedom wil zichzelf blijven vernieuwenToen ik bij Bits of Freedom kwam werken had de organisatie de expliciete ambitie om de meest professionele en effectieve ngo van Nederland te zijn. Die ambitie is er nog steeds, en we willen die ambitie op een duurzame manier nastreven. Daarbij hoort dat de organisatie zichzelf permanent blijft vernieuwen en niet afhankelijk wordt van één persoon. Het is dus passend dat ik niet tot in het einde der tijden op deze plek blijf zitten en dat ik ruimte maak voor frisse ideeën en andere perspectieven.

Er staat nu een ijzersterk teamOp dit moment is het team van Bits of Freedom groter en sterker dan ooit (en dat is—door al het werk dat op ons afkomt—hard nodig). We zijn met zijn tienen (acht fte’s) en hebben ruim voldoende ervaring in huis om de overgang naar een nieuwe directeur soepeltjes te laten verlopen. Daarnaast is het bestuur uitgebreid met een vijfde persoon zodat er meer capaciteit is om het proces te begeleiden.

Het is een voorrecht om bij Bits of Freedom te mogen werkenAls directeur van een ngo met een centrale rol in het maatschappelijk debat over digitale rechten en internetvrijheid heb je een geprivilegieerde positie. Het is fantastisch om elke dag te kunnen werken aan één van de meest urgente onderwerpen van dit moment. En dat dan ook nog eens binnen een hypercompetent team, en met de hulp van duizenden vrijwilligers en donateurs die dat werk óók belangrijk vinden. Ik gun het iedereen om dit soort werk te mogen doen.

Mijn persoonlijk plannen zijn nog onduidelijkEerlijk gezegd heb ik nog geen idee wat ik hierna ga doen. Het plan voor nu is dat ik in 2020 zo lang en langzaam mogelijk op reis ga. Daarna zal ik me ongetwijfeld op één of andere manier bezig gaan houden met de rol die technologie speelt in onze samenleving. Ik kan nu wel alvast beloven dat ik niet voor één van de techgiganten zal gaan werken. Als je op de hoogte wilt blijven van wat ik ga doen, dan kan dat het beste via mijn persoonlijke nieuwsbrief:

Schrijf je in voor mijn persoonlijke nieuwsbrief

De zoektocht naar een nieuwe directeur is begonnenSinds vandaag staat de vacature voor een nieuwe directeur online:

Bits of Freedom komt op voor onze internetvrijheid. Word jij onze nieuwe directeur?

Het is de bedoeling dat deze persoon na de zomer aan de slag gaat en dat ik de nieuwe directeur nog een aantal maanden kan ondersteunen bij de start van de functie. We horen het graag als jij de perfecte kandidaat bent of kent!

Datum: maandag 11 februari 2019, 14:39
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry