Run op winterbanden door januari sneeuw

07/02
2019
ZEIST (EZPress) - Afgelopen maand is de verkoop van het aantal winterbanden gestegen vanwege de slechte weersomstandigheden. Ook laten mensen steeds later hun winterbanden monteren. Dit blijkt uit onderzoek van goedkoopsteautoverzekering.net

In januari heeft het een aantal dagen flink gesneeuwd, waardoor de vraag naar winterbanden is toegenomen. Bandenspecialist Premio laat aan goedkoopsteautoverzekering.net weten: ‘Wij zien bij Premio afgelopen maand een duidelijke stijging van het aantal winterbanden dat wordt verkocht. Dat ligt natuurlijk vooral aan het feit dat er ook echt winterse omstandigheden zijn geweest.’

Het is verstandig om in de winter gebruik te maken van winterbanden of all-seasonbanden. Als het buiten namelijk kouder wordt en de temperatuur daalt naar onder de 7C, wordt het rubber van een zomerband hard. Hierdoor verliest de zomerband grip en wordt de remweg vergroot. Ook zijn winterbanden in een groot aantal landen verplicht, bijvoorbeeld in Oostenrijk en Duitsland.

Vanaf welke periode winterbanden nodig zijn is lastig te voorspellen. Als het buiten steeds natter, kouder en gladder wordt en de temperatuur daalt naar onder de 7C is het verstandig om de winterbanden te laten monteren. Opvallend is dat de laatste jaren de montageperiode van de winterbanden verschuift. Premio laat weten: ‘We zien de montage periode de afgelopen jaren verschuiven van oktober-december naar november-januari. Dat heeft grotendeels ermee te maken dat de maand oktober de laatste twee jaar erg warm was en dan de noodzaak voor de winterband nog niet aanwezig is’.

Het totaal aantal winterbanden dat wordt aangeschaft is over de afgelopen jaren niet toegenomen. Een oorzaak hiervan is het toenemende aantal private leaseauto’s. Vaak zitten er in het pakket van een private leaseauto geen winterbanden, vanwege het aantal beperkte kilometers per jaar. Een leaseauto wordt dan vaak geleverd met all-seasonbanden. De markt voor winterbanden stijgt dus niet, maar de markt voor all-seasonbanden wel, ten koste van het aantal zomerbanden.

//einde bericht

Bron: Goedkoopsteautoverzekering.net

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu.

Datum: donderdag 7 februari 2019, 07:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland, Oostenrijk, Utrecht, Zeist

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry