Nederland kent groot aantal overlijdensrisicoverzekeraars

01/02
2019
ROTTERDAM (EZPress) - In de markt van levensverzekeringen zijn maar liefst 30 verzekeraars actief die een overlijdensrisicoverzekering (orv) aanbieden. Dat blijkt uit een rondgang van Overlijdensrisicoverzekering.nl. De site maakte een handzaam overzicht van alle verzekeraars die actief zijn op de Nederlandse markt.

Werkwijze

In het overzicht wordt ook toegelicht welke verschillen er tussen de verzekeraars zijn. Bij lang niet alle verzekeraars is het bijvoorbeeld mogelijk om online een premieberekening te doen en een polis af te sluiten.

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden hun orv alleen aan na het raadplegen van een (hypotheek)adviseur. Er zijn ook verzekeraars die onderdeel vormen van een samenwerkingsverband of fungeren als label van een groter concern, zoals een bank.

Bekende overlijdensrisicoverzekeraars zijn Aegon, Allianz, ASR, DELA, Nationale Nederlanden, Reaal en FBTO.

Wat is een orv?

Een orv dekt het financiƫle risico bij het overlijden van de verzekerde, bijvoorbeeld het wegvallen van een vast inkomen. De uitkering van een overlijdensrisicopolis kan dan worden gebruikt om de vaste lasten te blijven betalen of om de hypotheek af te lossen. Sterker nog, een overlijdensrisicoverzekering is vaak verplicht bij het aanvragen van een hypotheek.

Een orv keert alleen uit als de verzekerde binnen de looptijd van de polis komt te overlijden. Hiermee verschilt de verzekering met een uitvaartverzekering. Die laatste keert eigenlijk altijd uit als de verzekerde komt te overlijden en is puur bedoeld om de kosten van de uitvaart te dekken. De uitkering van een orv ligt vanwege de kortere looptijd van ook vele malen hoger, omdat er in de meeste gevallen niet wordt overgegaan tot een uitkering.

Datum: vrijdag 1 februari 2019, 13:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry