Big Brother Awards in de media

23/01
2019
Dinsdag kregen de Kamer Van Koophandel en minister De Jonge de Big Brother Awards 2018 toegekend. We selecteerden enkele hoogtepunten uit de berichtgeving.

Radio 1 JournaalHet NOS Radio 1 Journaal maakte een uitgebreide reportage en sprak daarbij juryleden en mensen die hun stem hadden uitgebracht. Presentator Jurgen van den Berg sprak een woordvoerder van de Kamer van Koophandel die vooral veel begrip wilde tonen voor de irritaties die ze opwekken, waarmee ze hem tot een verzuchting bracht: “Doé er wat aan!”

Kamer van Koophandel ‘niet blij‘ maar begrijpt prijs grootste privacyschender

Het ParoolDe Parool-rubriek Schuim, dat dagelijks de hoofdstedelijke socialites volgt, was uiteraard ook aan haar stand verplicht om de Award-avond te bezoeken. Hoe dat tot de opmerkelijke kop boven het artikel leidde, kan je hier lezen.

Feestje van de dag: Of ik condooms gebruik?

Radio EenvandaagIn aanloop naar de Big Brother Awards riep het programma Radio Eenvandaag Bits of Freedom-medewerker Esther Crabbendam uit tot \'Optimist van de dag\'. Ze sprak een positieve column uit over Kirsten Fiedler, de winnaar van de Felipe Rodriquez award, en de groeiende beweging voor internetvrijheid en online privacy.

Facebook, KvK, Belastingdienst: wie wint de Big Brother-award?

https://www.bitsoffreedom.nl/wp-content/uploads/2019/01/20190122-radio1-de-optimist-crabbendam.mp4

Algemeen DagbladZaterdag besteedde het Algemeen Dagblad al uitgebreid aandacht aan de Big Brother Awards. Daarbij werden enkele kandidaten uitgelicht, waaronder het bedrijf Teleperfomance, waar de werknemers boos zijn omdat ze tot op het toilet worden achtervolgd door de datahonger van hun werkgever.

Big Brother moet dimmen, maar hoe beteugelen we Facebook en Google?

Lees ook ons eigen verslag: Big Brother Awards 2018: de uitdaging van data

Datum: woensdag 23 januari 2019, 14:58
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry