Wat wordt de beste Defensiefoto van 2018?

25/01
2019
De 6 fotografen-in-uniform van het Mediacentrum Defensie maakten in 2018 tienduizenden foto’s van oefeningen en missies in zowel binnen- als buitenland. Een aantal foto’s dong mee naar de Zilveren Camera, maar haalde de nominaties net niet. Reden voor de Defensiekrant om een eigen verkiezing te houden, waaraan iedereen kan meedoen.

Een van kanshebbers: de foto die sergeant-majoor Maartje Roos maakte op Times Square in New York.

In de nieuwste Defensiekrant, nummer 2 van 2019, staat een fotocaroussel, met daarin de 6 foto`s, die de makers zelf het beste vinden. Onder de ingezonden foto`s staat een poll, waarin is aan te geven welke van deze beelden de beste of mooiste is.

Kanshebbers

Wordt het de foto van korporaal Jasper Verolme van Zr. Ms. Friesland die vorig jaar de Cubaanse hoofdstad Havana bezocht? Of misschien die van sergeant-majoor Maartje Roos? Zij maakte een foto van de `De Jantjes` op Times Square. Of wat te denken van de foto gemaakt tijdens een nachtelijke patrouille door de bergen van Afghanistan door sergeant-majoor Hille Hillinga. Met de force protection van Nederland en België was hij op pad in de buurt van Mazar-e-Sharif.

Een volgende kanshebber werd gemaakt bij het roelstoelbasketbal tijdens de Invictus Games in Australië. Het is de wedstrijd tussen het thuisland en Nederland. Nederland won en ging door naar de halve finale. Sergeant-majoor Sjoerd Hilckmann legde het moment vast. De een na laatste genomineerde maakte sergeant-majoor Gerben van Es tijdens de oefening Nordic Archer. Het luchtverdedigings- en commandofregat Zr. Ms. Evertsen schoot met het 127mm kanon. De laatste gegadigde is de fraaie luchtopname van een F-16 boven een luchtverdedigings- en commandofregat, gemaakt door sergeant Jan Dijkstra.

Ga naar de fotoverkiezing in de Defensiekrant.

Datum: vrijdag 25 januari 2019, 11:53
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Bergen, Cuba, Friesland, Havana, Limburg, New York, Noord-Holland, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry