Nieuwe patrouilleboten Kustwacht Caribisch gebied

25/01
2019
De Kustwacht Caribisch gebied nam gisteren de eerste 4 van in totaal 12 Metal Shark Interceptors in gebruik. De officiële indienststelling vond plaats bij het Steunpunt van de Kustwacht Aruba. Voor het zover was, zegende een aalmoezenier de snelle patrouilleboten in.

Metal Shark Interceptor.

Scheepsbouwer Metal Shark uit Jeanerette (Louisianna, VS) ontwierp en bouwde de boten speciaal voor de kustwacht. De 38’ (zo’n 11,60 meter) Defiant monohull patrouilleboten vervangen de vloot van SuperRhib-motorboten. Naast de 4 Interceptors op Aruba, zijn er 4 voor het steunpunt op Curaçao en 4 voor het steunpunt op Sint Maarten.

De boten hebben onder meer een kajuit waardoor de kustwachtteams niet meer in weer en wind hoeven te werken. Andere verbeteringen zijn ergonomische stoelen en een toilet. Dit zorgt ervoor dat bemanningen opsporings- en SAR-activiteiten (search and rescue) langer kunnen volhouden.

De technische afdeling van de kustwacht is opgeleid om onderhoud uit te voeren.

Interieur kajuit Metal Shark Interceptor.

Grote vooruitgang

Justitieminister Andin Bikker zei dat de wateren van Aruba veiliger moeten worden en dat de Metal Sharks hier aan gaat bijdragen. Ook Hoofd Steunpunt Randy Paskel is tevreden met dit project: “Ons personeel is erg gemotiveerd om met de nieuwe boten te gaan werken. We hebben hard gewerkt om de SuperRhibs draaiende te houden in afwachting van de Metal Sharks en zien dit als een grote vooruitgang.”

Datum: vrijdag 25 januari 2019, 14:51
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Aruba

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry