Flashback: Big Brother Awards 2017

22/01
2019
Vanavond mogen twee mensen enigszins beschaamd het podium van De Rode Hoed betreden om hun Big Brother Award 2018 in ontvangst te nemen. In aanloop naar deze avond hebben we teruggekeken naar de winnaars van de afgelopen edities. Tot slot in deze reeks: wie wonnen er vorig jaar?

SleepwetHet kabinet won de publieksprijs van de Big Brother Awards 2017, de award die wordt uitgereikt op basis van jullie nominaties en stemmen. De regering kreeg deze vermaning natuurlijk wegens het doordrukken van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv), de sleepwet. Heeft het kabinet iets geleerd van deze gênante onderscheiding? Het lijkt er niet op, gezien de eerste vernietigende evaluatie van de Wiv door de Commissie Toezicht op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.

FocumProfielhandelaar Focum ging met de expertprijs naar huis, voor het profileren en beïnvloeden van levenskansen, zonder daar de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor te nemen. Ook van Focum hebben we geen signalen dat het bedrijf het beleid inmiddels heeft aangepast. Gezien de boze reactie na de bekendmaking, zonder van enige serieuze zelfreflectie, waren de verwachtingen helaas al laaggespannen.

Kashmir HillDe positieve privacyprijs, de Felipe Rodriquez Award, ging vorig jaar naar Kashmir Hill. Deze Amerikaanse journalist maakt met haar verhalen de privacyproblematiek op een originele en begrijpelijke manier inzichtelijk voor een groot publiek. Zij blijft onverschrokken door publiceren, onder meer op Gizmodo.

Kom naar de uitreiking, koop nu je kaarten!

Flashback: Big Brother Awards 2016

Flashback: Big Brother Awards 2015

Flashback: Big Brother Awards 2014

Flashback: Big Brother Awards 2013

Datum: dinsdag 22 januari 2019, 11:07
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry