ICTroom bouwt datacenter in Reykjavik voor RFK

22/01
2019
REYKJAVIK (EZPress) - De coalitie van Opin Kerfi, Fjarskipti hf, KORPUTORG en RB (hierna aangeduid als RKF) heeft bekend gemaakt dat de pan-Europese datacenter specialist ICTroom Company is gecontracteerd voor de bouw van het eerste grootschalige datacenter van Reykjavík. ICTroom zal hiervoor nauw samenwerken met lokale bedrijven en de eerste fase van het datacenter zal in het najaar van 2019 in gebruik genomen worden. Zodra de eerste fase voltooid is, zullen de volgende fasen van 1-2 MW steeds met een tijdlijn van 6-7 maanden worden opgeleverd. Het datacenter zal de meest technologisch geavanceerde IT-site in IJsland zijn, waarvan de hoge standaarden conform de vereisten van de eerste klant - RB – zijn gedefinieerd. RB host de meerderheid van de IJslandse financiële instellingen. RKF koos voor ICTroom omdat de missies van beide bedrijven goed op elkaar zijn afgestemd en het modulaire datacenter-portfolio van ICTroom in diverse landen in Europa al succesvol is gebleken en geschikt voor de IJslandse omstandigheden. Het project versterkt IJsland verder als een internationale datacenterlocatie voor bedrijven die de hoogste normen op het gebied van beveiliging, uptime, efficiëntie en duurzaamheid eisen. Opin Kerfi, de IT-serviceprovider die diensten in het nieuwe datacenter verkoopt, kijkt er naar uit om voor zowel binnenlandse als internationale bedrijven die zich richten op hyperefficiënte HPC- en AI-oplossingen, expansiemogelijkheden met superieure verbindingen te bieden.

Thorsteinn Gunnarsson, CEO van Opin Kerfi: `We zijn verheugd om huidige en potentiële klanten nu veel sneller te kunnen bedienen dan wanneer we rekening moeten houden met de traditionele tijdlijn voor de bouw van een datacenter. Dit betekent niet alleen dit najaar lanceren, maar ook het snel kunnen opschalen van capaciteit tegen een concurrerend tarief. Ons partnerschap maakt dit voor de grotere bedrijven met de hoogste beveiligings- en beschikbaarheidsvereisten mogelijk. Samen met de directe onderzeese verbinding met Ierland in 2020 creëert dit project een nog scherper concurrentievoordeel. Ons team kijkt er naar uit om te laten zien wat er mogelijk is wanneer de beste voorwaarden voor IT ter wereld worden aangewend voor vooruitgang en innovatie zonder compromis. `

Frank Brand, Managing Director ICTroom Group: `Door de combinatie van de IT-expertise van Opin Kerfi en de jarenlange ervaring van ICTroom om betrouwbare datacenters te bouwen, zullen klanten profiteren van betere prestaties en hogere efficiëntie tegen lagere kosten. Deze samenwerking zorgt voor een competitieve levertijd op de markt en voldoet aan de specifieke behoeften van elke datacenter klant. Het modulaire datacenterportfolio van ICTroom is voor Opin Kerfi bij uitstek geschikt om in het juiste tempo de capaciteit die moet worden ingezet voor geavanceerde IT-toepassingen te leveren. We bieden de infrastructuur om die te ondersteunen`

Over RKF

RKF is een coalitie van 4 IJslandse IT-finance- en vastgoedbedrijven die investeren in de bouw van het eerste datacenter van Reykjavík in 2019. Financial Operations Office RB, die naast 10% eigenaar is, zal de eerste klant in het datacenter zijn. RB verzorgt vanuit het datacenter de meerderheid van de IT-activiteiten van de IJslandse financiële markt. De vier partijen delen de visie van IJsland als een van `s werelds belangrijkste datacenterlocaties vandaag en in de toekomst, aangezien high performance computing dagelijks wordt toegepast in steeds meer industrieën zonder dat hier een duurzame oplossing voor energie en ruimte voorhanden is. Met vertrouwen leggen de bedrijven de exploitatie van het datacenter in handen van Opin Kerfi, een van de meest ervaren IT-serviceproviders van IJsland.

Over ICTroom

ICTroom ontwerpt, bouwt, exploiteert en onderhoudt zeer betrouwbare datacenters. Opgericht in 2001, met het hoofdkantoor in Nederland en met kantoren in België, Frankrijk en Duitsland, heeft ICTroom inmiddels meer dan 250 datacenters en computerruimtes in heel Europa geleverd. Klanten zijn nationale en internationale ondernemingen, cloudproviders, overheden en IT-servicebedrijven. ICTroom levert een totaalconcept voor Datacenter Facility Infrastructure, bestaande uit een combinatie van advies, producten, projecten en services. Schaalbaarheid, flexibiliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid vormen een integraal onderdeel van alle infrastructuuroplossingen van ICTroom; die variëren van de turnkey-voorziening van multigawatt-modulaire tot het leveren van racks en databekabeling. ICTroom`s expertise op het gebied van design & operations, samen met het gebruik van de beste componenten van toonaangevende fabrikanten, zorgt voor topprestaties en betrouwbaarheid van het datacenter.

Bron: ICTroom Company

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu.

Datum: dinsdag 22 januari 2019, 08:00
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Duitsland, Frankrijk, IJsland, Ierland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry