Nieuw wapen in de strijd tegen gehoorverlies

21/01
WAARDENBURG (EZPress) - Waardenburg, 21 januari 2019 – Het gehoor speelt een cruciale rol in het welzijn van mensen. Onderzoek toont aan dat er een duidelijke relatie bestaat tussen gehoorverlies en zaken als depressie, mentale vermoeidheid, cognitieve capaciteit, vereenzaming en zelfs dementie [1]. De ‘Campaign for Better Hearing’ helpt mensen wereldwijd met het tijdig signaleren van gehoorproblemen. Sinds kort kan ook Nederland rekenen op dit internationale initiatief.

(b)Geluid geeft het leven kleur(/b)

Een goedwerkend gehoor is belangrijk voor de verbinding met de wereld om ons heen. Onze mentale gesteldheid wordt dan ook sterk beïnvloed door de staat van ons gehoor. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat gehoorverlies vaak heel geleidelijk, bijna onopgemerkt optreedt. Het gevolg? Mensen ervaren wél de gevolgen van gehoorverlies, maar realiseren zich niet waardoor deze worden veroorzaakt.

(b)Onnodig(/b)

De ‘Campaign for Better Hearing’ is wereldwijd al een aantal jaar succesvol. Zo staat in landen als Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk het gehoor inmiddels hoger op de gezondheidsagenda. Nu heeft dit initiatief de weg ook naar Nederland gevonden, onder de noemer: Campagne voor Beter Gehoor. Dat is goed nieuws, want ook in ons land blijkt dat de meerderheid van mensen met gehoorverlies geen hoortoestel draagt (64%) en de symptomen van gehoorverlies negeert [2]. Zij ervaren hierdoor meer moeite met alledaagse situaties en onttrekken zich onnodig van sociale activiteiten, wat regelmatig leidt tot vereenzaming.

(b)Een belangrijke oproep(/b)

De Nederlandse campagne geeft niet alleen voorlichting, maar roept bovenal álle 55-plussers op om ieder jaar een hoortest te doen. Dit is essentieel, want alleen met een tijdige signalering kunnen de ingrijpende gevolgen van gehoorverlies worden verminderd. De aangevraagde hoortesten worden verzorgd door een audicien van Van Boxtel hoorwinkels.

[1] https://www.campaignforbetterhearing.org/hearing-research

[2] https://www.gezondheidsnet.nl/horen/8-vragen-over-beter-horen

//Einde bericht

Bron: Van Boxtel Hoorwinkels

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution www.ezpress.eu

Datum: maandag 21 januari 2019, 09:30
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Boxtel, Canada, Noord-Brabant, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry