Bauer breekt lans voor meer effect van VN-missies

14/01
2019
Inlichtingenrapporten over de natuur en samenstelling, bedoeling en positie van gewapende groeperingen. Ze zijn van grote waarde voor de commandant van een VN-vredesmissie. Dat leert de VN-missie in Mali van de afgelopen 5 jaar.

Volgens Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Bauer zijn inlichtingen nog veel meer waard. Dat is wat hem betreft zeker het geval als ze leiden tot meer veiligheid om eenheden te beschermen en aanvallen en dreigingen voorkomen.

Bauer zei het gisteren tijdens de voorbereidende conferentie over vredesmissies. Die organiseerden Nederland, Rwanda en de VN in Den Haag. De vergadering duurt tot en met dinsdag. Volgens hem verbetert niet alleen de voorbereiding op missies, maar ook de samenwerking tussen landen en de gebruikte uitrusting. "Ik geloof dat het niet alleen de effectiviteit van missies ten goede komt, maar ook de capaciteiten van de VN om burgers in conflictgebieden te beschermen."

Nederland gelooft heilig in de meerwaarde van VN-vredesmissies . Daarom steunt Nederland het initiatief van secretaris-generaal Guterres’s ` Action for Peacekeeping` (A4P) en hielp het bij de ontwikkeling van ` Declaration of Shared Commitment`. "VN-missies sparen levens en dat kan niemand ontkennen", zei Bauer.

Hij omschreef de conferentie als een belangrijke volgende stap op weg naar meer effectiviteit.

Datum: maandag 14 januari 2019, 09:08
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Leiden, Mali, Rwanda, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry