Flashback: Big Brother Awards 2015

08/01
De temperatuur stijgt bij de genomineerden: nog even het wordt duidelijk wie een Big Brother Award in hun Hall of Shame mogen bijzetten. Ondertussen kijken we terug naar de winnaars van de afgelopen jaren. Wie kregen in 2015 de kans om spijt te betuigen en hun leven te beteren?

De winnaars van de Big Brother Awards 2015 waren minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk, en de Nationale Politie.

PublieksprijsMinister Plasterk werd onderscheiden met de Publieksprijs voor zijn plannen voor de meest vergaande afluisterwet voor geheime diensten die Nederland ooit gehad heeft, en zijn weigering te luisteren naar de kritiek daarop. Hij greep de kans om er nog eens goed over na te denken kennelijk niet aan. Ondanks de toekenning van de Award keerde hij niet terug op zijn schreden, en ook zijn opvolgers drukten deze sleepwet door.

ExpertprijsDe winnaar van de expertprijs, de Nationale Politie, werd door het deskundigenpanel berispt voor de inzet van ‘predictive policing’ op basis van big data. Hiermee zouden misdrijven voorspeld moeten worden. Een onwenselijke ontwikkeling, omdat daarmee niet de focus komt te liggen op strafbaar gedrag, maar op afwijkend gedrag.

Felipe Rodriguez AwardDe positieve privacyprijs heette in 2015 voor het eerst de Felipe Rodriguez Award, genoemd naar de eerder dat jaar overleden internetpionier. De eerste Felipe Rodriguez Award ging naar Max Schrems, de 28-jarige Oostenrijkse jurist die met een aantal rechtszaken zowel Facebook als de Amerikaanse geheime diensten in het defensief dwong, en privacy nog nadrukkelijker onder de aandacht bracht.

Stem en kom ook!Op 22 januari 2019 wordt in De Rode Hoed in Amsterdam bekendgemaakt wie zich gaan aansluiten in het illustere gezelschap van eerdere winnaars. Kom naar de uitreiking! En heb je al gestemd voor de Big Brother Awards Publieksprijs? Zo niet: doen!

Kom naar de uitreiking, koop NU je kaartjes.

Flashback Big Brother Awards: 2013

Flashback Big Brother Awards: 2014

Datum: dinsdag 8 januari 2019, 11:00
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry