Weerwoord 2018

24/12
Ook dit jaar organiseerde MeteoGroup in samenwerking met Omroep Gelderland de weerwoordverkiezing. Vandaag volgde de uitslag.

Sinds 2012 wordt door MeteoGroup en Omroep Gelderland rond deze tijd van het jaar het weerwoord van het jaar gekozen. Vandaag was media-meteoroloog Jordi Bloem al vroeg aanwezig bij de radiostudio van Omroep Gelderland om live op zender bekend te maken welk woord is verkozen tot weerwoord van het jaar 2018.

Meerdere keuzes

Er waren dit jaar meerdere nieuwe weerwoorden bedacht. Jordi Bloem en Nieke Hoiting, presentatrice van de ochtendshow, hebben uit alle inzendingen vijf woorden gekozen waar luisteraars dan weer hun favoriet uit konden kiezen. Om kwart voor negen vanmorgen waren de stemmen geteld en mocht Jordi Bloem live het weerwoord van 2018 bekend maken. De luisteraars konden kiezen uit de volgende woorden:

Drogregen: de regen die in de droge zomer wel werd beloofd, maar niet kwam

Boter-kaas-en-eierenlucht: een lucht vol kruisende vliegtuigstrepen (waar je het bekende spel mee kunt spelen)

Droge regen: Een beetje regen in de droge zomer, waarvan de druppels al verdampt waren voordat de ze grond bereikt hadden.

Spetterpret: de regen waar we deze zomer tegen alle gewoontes in blij mee waren

Snottebellenweer: het weer waarbij het buiten koud is en je dan in je warme huis meteen een loopneus krijgt.

Uiteindelijk kozen de luisteraars van Omroep Gelderland voor het woord spetterpret en dus is dat het weerwoord van 2018 geworden. Vorig jaar was ‘codeweer’ het weerwoord van 2017 en in de jaren ervoor waren woorden als, flitswinter, jojozomer, knijpzonnetje, wolkenwak en plaknacht verkozen als weerwoord.

Bekijk hier de beelden van de bekendmaking van het weerwoord 2018.

Datum: maandag 24 december 2018, 09:23
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry