Kopstukken helpen handje in Limburg

14/11
2009
HORST (ANP) - Wouter Bos verwacht een ,,hoopgevend resultaat'' voor de PvdA bij de vervroegde gemeenteraadsverkiezingen in Noord-Limburg komende woensdag. Dat zei Bos zaterdag tijdens een campagnebezoek aan Horst. Ook VVD-leider Mark Rutte was op pad in Limburg. Tweede Kamerlid voor de PvdA Lia Roefs wees op enkele schaduwverkiezingen op twee grote middelbare scholen in Venray en Horst, waarbij de PvdA verreweg het meest populair bleek bij de scholieren. Bos voerde zaterdag campagne in de herindelingsgemeenten Horst aan de Maas, Venray en Venlo. Hij ontmoette daarbij een ,,ontzaglijk vrolijke sfeer'', zei hij. ,,Dat geeft de burger moed''.

VVD-leider Mark Rutte ondersteunde zaterdag de plaatselijke VVD-afdelingen in Venray en Venlo, waar volgens een woordvoerder vooral het thema veiligheid de boventoon voerde. Deze plaatsen kampen met drugsoverlast en grensoverschrijdende criminaliteit. De boodschap was ook dat een landelijke partij op deze terreinen in de gemeenteraad meer te bieden heeft dan lokale partijen. Bijna de hele VVD-Tweede Kamerfractie was zaterdag uitgezwermd over de gemeenten waar woensdag een nieuwe gemeenteraad gekozen wordt.

Voorafgaand aan de verkiezingen stropen kopstukken van de grote politieke partijen Noord-Limburg af, dingend naar de gunst van de kiezers. In Noord-Limburg mogen ruim 200.000 kiezers woensdag gaan stemmen voor de vorming van een nieuwe gemeenteraad. Vooral de uitslagen in de enige grotere stad, Venlo, worden ook door landelijke politici met spanning afgewacht.

Datum: zaterdag 14 november 2009, 19:06
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Horst aan de Maas, Kampen, Limburg, Overijssel, Venlo, Venray

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry