Deze experts kiezen de grootste privacyschender in hun domein

22/11
2018
Op 22 januari vinden de Big Brother Awards 2018Bij zijn is meemaken! Koop hier je kaartje plaats. Ook dit jaar delen we naast de publieksprijs Je kunt nog steeds nomineren! ook de expertprijs uit aan een grote privacyschender.

Dit jaar hebben we gekozen voor experts uit verschillende domeinen, zoals de zorg, het onderwijs en de woningmarkt. Elke expert gaat op zoek naar de grootste inbreuk op privacy binnen haar of zijn veld van expertise. Met elkaar bepalen ze wie uiteindelijk de Big Brother Expertprijs 2018 verdient.

Carline van BreugelAls voorzitter van studentenvakbond LSVb zet Carline van Breugel zich in voor meer inspraak voor scholieren en studenten tijdens hun studietijd. Eerder deed ze dit als bestuurslid bij het LAKS, daarna via de centrale medezeggenschapsraad van de Hogeschool van Amsterdam en vervolgens als bestuurslid van het Studenten Overleg Medezeggenschap. Ze volgt de master Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit.

Mitchell EsajasMitchell Esajas studeerde bedrijfskunde en antropologie. Hij is voorzitter en medeoprichter van New Urban Collective, een netwerk voor studenten en young professionals van diverse culturele achtergronden. Vanuit NUC is hij betrokken bij initiatieven die bijdragen aan de dekolonisering van het onderwijs, diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt en bij het opzetten van The Black Archives. Daarnaast werkt hij als programmamanager Anthropology & Sociology op de Universiteit van Amsterdam.

Walter EttyWalter Etty is voorzitter van ROVER, belangenorganisatie van OV-gebruikers. Daarnaast is hij ook voorzitter van ‘Samen op Reis’, een initiatief van overheden, vervoersbedrijven en consumentenorganisaties om goed OV te regelen . Als adviseur bij Andersson Elffers Felix helpt hij overheden, publieke- en private organisaties bij vernieuwingen op het gebied van zorg, cultuur en media. Hij was eerder o.a. wethouder van Financiën in Amsterdam, voorzitter van de Consumentenbond en lid van het Commissariaat voor de Media

Jurenne HooiDr. Jurenne Hooi was tot dit jaar directeur van MaDi Amsterdam, een stichting die inwoners van Amsterdam Zuidoost en Diemen ondersteunt bij het oplossen van problemen in hun sociale, maatschappelijke, persoonlijke en financiële situatie. Ze ontwikkelde de methodiek \'Pop Up Your Life\', een speciaal programma om mensen in armoede niet alleen te helpen met hun problemen, maar ook voort te bouwen op hun talent en kracht. Sinds kort is ze voorzitter van de Raad van Advies van Mental Health Caribbean, dat zich bezighoudt met de geestelijke gezondheidszorg in de Nederlandse Cariben.

Wim Jongejan Wim Jongejan was ruim dertig jaar huisarts. Hij experimenteerde al in de jaren ‘80 met nieuwe computertechnologiën in de zorg. Door zijn nieuwsgierigheid kreeg hij niet alleen vroeg zicht op de mogelijkheden hiervan, maar ook op de risico’s. Hij publiceert hierover onder andere op HuisartsVandaag. Met chirurgische precisie fileert hij wat hij noemt ‘de juichtaal en mooipraat’ rond de electronische patiëntendossiers, zorgrobots en e-health.

Paula SieAls jurist bij de Woonbond houdt Paula Sie zich bezig met de vragen en problemen die leven bij mensen die de Huurderslijn bellen. Hier ziet ze regelmatig hoe nonchalant verhuurders, maar ook overheidsinstellingen, soms omgaan met de privacy van huurders. Ook beheert zij het proefprocessenfonds. Eerder was ze actief bij het Wijksteunpunt Wonen Amsterdam.

Linda VermeulenAls journalist bij het ANP hield Linda Vermeulen zich vooral bezig met sociaal-economische onderwerpen. Ook in haar volgende functie bleef ze op dit terrein actief: ze werd woordvoerder bij vakbond FNV. Inmiddels werkt ze daar in de sector Handel, waar ze onderhandelt met bedrijven als Bijenkorf, Jumbo en Ikea. Ze bestrijdt onder meer de neiging van bedrijven om werknemers te reduceren tot factoren waarop allerhande ratings moeten worden losgelaten.

Benieuwd wie de expertprijs wint? Koop hier je kaartje voor de feestelijke avond waarop we de awards uitreiken.

Datum: donderdag 22 november 2018, 11:33
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Diemen, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry