Explosieve samenwerking Defensie en hogeschool

20/11
2018
Defensie en Hogeschool Utrecht gaan samenwerken op het gebied van explosieven. Dat is vastgelegd in een convenant dat vandaag is ondertekend. Beide partijen spraken af om langdurig en structureel kennis, opleidingen en praktijklessen over springmiddelen uit te wisselen.

Mijnen in het EOD-museum.

Incidenteel werkten de partijen al samen op het vlak van demolitie (opblazen), maar dit wordt nu permanent. Het onderzoeksdeel en de demolitie-opleiding, van kortlopende cursussen tot volledige bacheloropleidingen, vinden voortaan plaats op de Hogeschool Utrecht. De praktijklessen van het werken met springstoffen, bijvoorbeeld het testen op constructies, gebeurt vanaf nu onder toezicht van de genie (militaire bouwers) in Reek.

Bijblijven

Studenten, genisten, onderwijsinstellingen, kennisinstituten, veiligheidspartners en bedrijfsleven kunnen zo beter bijblijven bij de internationale innovaties. Door samen te werken met andere, civiele partijen kan de genie zich aan de steeds complexere wereld en internationale ontwikkelingen aanpassen. Hiervan profiteert Defensie bij nationale inzet en missies. De hogeschool profiteert van kennis uit de beroepspraktijk en betere opleidingsmogelijkheden qua praktijkdeel. En een betere opleiding vergroot de baankansen.

Kans voor reservisten

Het biedt de genie ook de kans om de inzetcapaciteit tijdelijk en flexibel op te hogen. Aankomend specialisten kunnen een rol bij de genie krijgen van reservist-specialist.

Datum: dinsdag 20 november 2018, 16:55
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry