Winterjassenweer

15/11
2018
De komende dagen wordt er door een oostelijke wind geleidelijk steeds koudere lucht aangevoerd. Daar waaar het vandaag nog 10 tot 13 graden wordt, zal het morgen nog maar maximaal 8 tot 11 graden zijn. De dagen daarna zal het in Limburg mogelijk nog eventjes lukken de 10 graden aan te tikken, maar voor de rest is het beduidend killer. Voor zondag en maandag hebben we middagtemperaturen van 5 tot 8 graden uitstaan. In combinatie met een opstekende wind gaat de gevoelstemperatuur echter vele graden lager uitkomen.

De gevoelstemperatuur heeft alles te maken met de wind. Door een straffe bries wordt veel meer lichaamswarmte afgevoerd. En die moet je steeds aanvullen. Je lijf moet harder werken om dat warmteverlies te compenseren. Dikke jassen, sjaals en mutsen kunnen daarbij uiteraard helpen.

Vrijdag
Morgenochtend kan er eerst weer her en der mist optreden. De meeste en meest hardnekkige mist verwachten we in het zuidwesten van het land. Daar kan het nog weleens tot tegen het middaguur duren voordat de mist is opgelost. Maar ook daar zal dan de zon goed doorbreken, net als elders. De temperatuur varieert van 8 graden op de Wadden tot nog netaan 12 in delen van Limburg. De wind waait daarbij lichtjes uit het oosten.

Zaterdag
Tijdens de eerste dag van het weekeinde is de kans op mist een stuk kleiner omdat er drogere lucht is gearriveerd. De temperatuur zal rond zonsopkomst om en nabij het vriespunt liggen en stijgt overdag naar 7 tot 10 graden. Met een matige oostelijke wind, die op en rondom groot open water mogelijk vrij krachtig is, komt de gevoelstemperatuur een stuk lager uit. Dat moet je denken aan een gevoelstemperatuur die op het warmst van de dag tussen 3 en 9 graden uitkomt. Die 9 voor Zuid-Limburg en die 3 voor de Kop van Noord-Holland, Friesland en de Wadden. Het is daarbij overal zonnig.

Zondag
Tijdens de tweede dag van het weekeinde is het risico op hoge bewolking groter. Dus de zon wordt wat fletser. De wind is matig van kracht en ’s middags tonen de thermometers 6 tot 8 graden. Maar voor het gevoel? Gemakkelijk 2 tot 5 graden lager. Net als zaterdag zal zondag een voluit zonnige dag worden.

Maandag
Na het weekeinde gaat de wind op maandag flink aantrekken. Er schuift bewolking binnen en de temperatuur komt nog weer een tandje lager uit. De gevoelstemperatuur zal daardoor op veel plekken niet boven de 2 graden raken. Het mag duidelijk zijn; de winterjas kan aan.

Bron: MeteoGroup

Datum: donderdag 15 november 2018, 11:07
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Friesland, Limburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry