Hoger prijskaartje vrije zorgkeuze in 2019

14/11
BARENDRECHT (EZPress) - Het is in 2019 nog duurder om een zorgverzekering af te sluiten met vrije zorgkeuze: de zogenaamde restitutiepolis. Dat blijkt uit cijfers van Zorgwijzer.nl.

Een ‘restitutiepolis’ kost volgend jaar ruim 8 euro meer. De naturapolis is echter maar 5,80 euro duurder ten opzichte van 2018. De gemiddelde premie van een restitutieverzekering komt uit op 126,53 euro per maand. Dat is 11,30 euro per maand meer dan een doorsnee naturaverzekering.

Aan vrije zorgkeuze zit dus een fors hoger prijskaartje.

(b)Verschillen(/b)

Tussen de naturapolis en restitutiepolis zit een belangrijk verschil, namelijk de keuze uit – en vergoeding voor – niet gecontracteerde zorgaanbieders. Bij een naturaverzekering is het de bedoeling dat je naar zorgverleners gaat waar de verzekeraar afspraken mee heeft. Anders krijg je mogelijk een lagere vergoeding.

Bij een restitutiepolis speelt dit probleem minder, omdat de vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg hoger is. Vaak zo hoog dat de volledige rekening gewoon wordt vergoed.

Er zijn ook nog budgetpolissen. Bij deze verzekeringen kun je terecht in een beperkt aanbod gecontracteerde ziekenhuizen. Welke ziekenhuizen dat precies zijn, vind je terug op de website van de verzekeraar.

//Einde bericht

Bron: Zorgwijzer.nl

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution BV www.ezpress.eu

Datum: woensdag 14 november 2018, 16:30
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Barendrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry