Smart City Expo World Congress; veel aandacht voor milieu

14/11
2018
DEN HAAG (EZPress) - De Smart City Expo World Congress 2018 in Barcelona is dit jaar groter dan ooit. Met 20.000 bezoekers uit meer dan 170 landen wordt wereldwijd kennis gedeeld en handel gedreven.

Gedurende drie dagen presenteren de Nederlandse Smart Cities Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amersfoort, Dordrecht, Rijswijk, Helmond en Den Bosch de `Dutch approach` samen met de bedrijven met wie ze hun steden slim en leefbaar maken.

Burgemeester Jorritsma van Eindhoven startte officieel de innovatiemissie van Nederland op het Holland paviljoen. Op het paviljoen worden buitenlandse missies ontvangen door de aanwezige bestuurders van de deelnemende gemeenten aan de missie en doorlopend presentaties gegeven. Nederlandse bestuurders gaan op bezoek bij de paviljoens van andere steden, landen en bedrijven of bezoeken het congres.

Meer aandacht voor milieu

Wat opvalt dit jaar in vergelijking met andere jaren is dat er meer aandacht is voor het milieu, de leefbaarheid van een stad en het betrekken van de inwoners van de stad. Barcelona zelf spreekt zelfs van een `recht` voor inwoners op een smart city.

Artificial Intelligence en big data lijken al bijna normaal en de innovatie zit in het gemakkelijke `of the shelf` kunnen kopen van kant en klare toepassingen ervan. Mobiliteit is en blijft een belangrijk thema, waarbij elektrisch vervoer, slimme navigatie en de zelfrijdende auto belangrijke ontwikkelingen zijn.

Smart City Expo World Congress

Op het Smart City Expo World Congress (SCEWC) in Barcelona wisselen elk jaar landen hun laatste innovaties, kennis en visies uit. Het is dé ontmoetingsplek voor bedrijven, ondernemers, steden en kennisinstellingen die zich bezighouden met Smart City. Namens Nederland reizen dit jaar, onder leiding van de delegatieleider burgemeester John Jorritsma (Eindhoven), meer dan 200 bestuurders en professionals naar de expo. Ruim 80 bedrijven en 18 gemeenten zijn vertegenwoordigd, de grootste delegatie ooit.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 14 november 2018, 09:11
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Amersfoort, Amsterdam, Barcelona, Dordrecht, Eindhoven, Helmond, Noord-Brabant, Noord-Holland, Rijswijk, Rotterdam, Spanje, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry