ACM benoemt Edwin van Houten tot directeur Consumenten

13/11
2018
DEN HAAG (EZPress) - Het bestuur van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is verheugd over de benoeming van Edwin van Houten tot directeur Consumenten. Hij volgt Bernadette van Buchem op.

Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid ACM: “Edwin van Houten is een enthousiaste directeur met ervaring in toezicht en het leiding geven aan professionals. Als antropoloog heeft hij een goede radar voor wat speelt in de samenleving.”

Edwin van Houten is momenteel nog werkzaam bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Hij start half januari bij de ACM.

Edwin van Houten is sinds begin 2015 Afdelingshoofd Gehandicaptenzorg & Zorg voor asielzoekers en justitiabelen bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), onderdeel van het Ministerie van VWS. In de periode daarvoor werkte hij op diverse plekken binnen de Immigratie- en Naturalisatiedienst, onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Edwin studeerde Culturele antropologie in Nijmegen. Momenteel volgt hij het Kandidatenprogramma van de Algemene Bestuursdienst.

De directie Consumenten van de ACM houdt toezicht op de naleving van de regels die consumenten beschermen. Via haar loket ConsuWijzer geeft de ACM advies aan consumenten over hun rechten. Jaarlijks ontvangt de ACM via ConsuWijzer zo’n 57.000 vragen en meldingen van consumenten en bedrijven. De directie heeft ongeveer 80 medewerkers.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 13 november 2018, 09:47
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Houten, Nijmegen, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry