Mastenbroek presenteert muzikale installaties in Keramiekmuseum Princessehof

13/11
2018
LEEUWARDEN (EZPress) - Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden presenteert van 8 december 2018 t/m 27 oktober 2019 de tentoonstelling Design#4: Jelle Mastenbroek. De werken van Mastenbroek (1988) slaan een brug tussen keramiek en muziek. In de tentoonstelling zijn twee installaties van de ontwerper te zien, waarmee hij ogenschijnlijk traditionele meubels een nieuwe functie geeft.

Ontwerper Jelle Mastenbroek toont in zijn solotentoonstelling in het nationale keramiekmuseum twee installaties, waaronder een nieuw werk. Na een druk op de knop produceert de zelfspelende piano annex porseleinkast fascinerende composities. Een tweede installatie, Splendour Lender, zet vraagtekens bij de ware functie van geld: een muntstuk is het instrument om de machine tot leven te laten komen. Beide werken stellen de bezoeker in staat keramiek op een geheel nieuwe manier waar te nemen.

Muzikale huiskamer

Mastenbroek vond zijn inspiratie voor de Splendour Lender in de oer-Nederlandse pronkkast. Hier werden vroeger de duurste bezittingen in geëtaleerd om de status van een familie aan te tonen. De muzikale machine wordt samen met de nieuwe installatie gepresenteerd in een huiskamersetting. De ogenschijnlijk typische huiskamer-iconen - een pronkkast, piano en porseleinkast - hebben een nieuwe functie gekregen maar wekken door de traditionele setting toch nostalgie op.

Internationaal

Ontwerper Jelle Mastenbroek studeerde aan Design Academie Eindhoven. Mastenbroek zet met zijn objecten aan tot heroverweging van het o en kijkt of er opnieuw betekenis aan gegeven kan worden. In 2016 won Mastenbroek de Milano Design Award 2016 – Best Technology.

Steeds vaker verwerken Nederlandse designers keramiek in hun ontwerpen. Keramiekmuseum Princessehof belicht deze beweging met een nieuwe jaarlijkse serie designtentoonstellingen onder de noemer Design#. Design#4: Jelle Masterbroek opent tegelijkertijd met tentoonstellingen van Lennart Lahuis en Galerie De Witte Voet.

//Einde bericht

Bron: Keramiekmuseum Princessehof

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 13 november 2018, 08:39
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Eindhoven, Friesland, Leeuwarden, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry