Privacy International roept zeven dataverzamelaars ter verantwoording

08/11
2018
Onze Britse bondgenoot Privacy International heeft bij de privacytoezichthouders in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland zeven klachten ingediend tegen zeven verzamelaars van persoonsgegevens. Volgens Privacy International maken ze zich schuldig aan grootschalige en systematische inbreuken op de Europese privacyregels.

Onzichtbaar gevolgdDe klachten zijn ingediend zeven bedrijven: Acxiom, Criteo, Equifax, Experian, Oracle, Quantcast en Tapad. Deze bedrijven zeggen je misschien weinig, want ze opereren op de achtergrond, maar ze weten wel ontzettend veel over jou. En dat is problematisch. Buiten ieders zicht verzamelen ze ontzettend veel gegevens van mensen om ze te kunnen beoordelen, profileren en categoriseren.

Het zijn bedrijven die belangrijke invloed op ons leven kunnen hebben, zoals bij het kopen van een huis en het zoeken naar werk, zonder dat wij als consument of burger grip hebben op wat zij doen. Privacy International heeft voor mensen in het Verenigd Koninkrijk voorbeeldverzoeken opgesteld om hun gegevens te laten verwijderen bij deze bedrijven.

Maak ook gebruik van je rechten!Ben je benieuwd of deze bedrijven ook gegevens over jou hebben en wil je die laten verwijderen? Maak dan gebruik van de rechten die je hebt! Om dit te doen kan je eenvoudig een verzoek opstellen met onze nieuwe tool My Data Done Right. We hebben de relevante contactgegevens van deze bedrijven (met uitzondering van Equifax, want die is niet actief in Nederland) aan de database toegevoegd. In een paar stappen heb je een verzoek opgesteld en kan je die per mail of post (bij Oracle via een online formulier) versturen.

Datum: donderdag 8 november 2018, 12:31
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Frankrijk, Ierland, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry