Justitiedienst reservistenwerkgever van het jaar

06/11
2018
De Dienst Vervoer en Ondersteuning van het Ministerie van Justitie en Veiligheid is uitgeroepen tot Reservistenwerkgever 2018. Staatssecretaris Barbara Visser maakte dat gisteravond bekend tijdens een bijeenkomst in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Eervolle vermeldingen waren er voor het Nederlands Loodswezen en Zorggroep Charim uit Veenendaal.

Visser overhandigde Eric de Borst van de Dienst Vervoer en Ondersteuning de award. Ze zei net als de jury enthousiast te zijn over wat De Borst doet voor zijn personeel dat ook reservist is bij Defensie: "U spreekt persoonlijk 2 keer per jaar met alle reservisten. U laat 1 keer per jaar een speciale reservistendag organiseren. U geeft de reservisten 2 dagen buitengewoon verlof voor hun taken bij Defensie." Voor een battlefield tour naar Normandië stelde hij een bus beschikbaar. "Ik denk dat de award voor de Reservistenwerkgever 2018 bij u thuishoort. Ik denk dat wij als Defensie ons geen beter visitekaartje voor ons reservistenbeleid kunnen wensen."

Dubbele verantwoordelijkheid

Reservisten zijn volgens de staatssecretaris mensen die dubbel zoveel verantwoordelijkheid nemen, met dubbel zoveel loyaliteit. “Ze doen daarmee ook dubbel zoveel ervaringen en vaardigheden op. En daarvan profiteert iedereen", aldus Visser.

Meer samenwerken

Defensie wil nog veel meer samenwerken met het bedrijfsleven, scholen, kennisinstellingen en andere overheden. "We zijn op zoek naar kruisbestuiving en win-winsituaties." Als voorbeeld noemde Visser transportbedrijf DSV. Defensie werkt met dit bedrijf samen op het gebied van logistiek en transport.

De reservistenaward werd voor de 5e keer uitgereikt.

Datum: dinsdag 6 november 2018, 10:40
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht, Veenendaal

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry