NAVO-commandant: 'Professionaliteit Nederlandse troepen ongeëvenaard'

05/11
2018
"De professionaliteit van de Nederlandse eenheden is ongeëvenaard." Dat zei commandant van de NAVO-oefening Trident Juncture admiraal James Foggo vandaag. Hij bezocht het Zr. Ms. Johan de Witt en sprak op het vlaggenschip met Nederlandse eenheden die momenteel deelnemen aan de grootste NAVO-oefening sinds de Koude Oorlog.

Foggo reisde per helikopter en landingsvaartuig naar de Johan de Witt waar de bemanning van het schip hem welkom heette. Commandant van de amfibische taakgroep commandeur Hulsker gaf een presentatie over de Nederlandse eenheden en leidde Foggo rond door het schip. Op de brug sprak de admiraal met het personeel en bedankte hij de bemanning via de scheepsomroep voor hun inzet.

Foggo is zeer te spreken over de Nederlands inzet tijdens de oefening. "Op de DV-day waren de schepen Johan de Witt en Karel Doorman het middelpunt van de amfibische landing en hebben we de professionaliteit van zowel de Nederlandse mariniers als marinemensen kunnen zien."

Generale repetitie

Nederland leidt in 2020 de amfibische taakgroep van de NATO Response Force, de snelle reactiemacht van de NAVO. Dat betekent dat als de NAVO in het jaar 2020 besluit tot inzet van deze amfibische taakgroep, Nederland een internationale amfibische alliantie leidt. Hieraan dragen dan verschillende landen bij met eenheden en schepen. Landmachteenheden vormen volgend jaar al de snelle reactiemacht. Trident Juncture is hun generale repetitie.

Datum: maandag 5 november 2018, 16:45
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry