Nederlandse militairen helpen bij Afghaanse verkiezingen

22/10
2018
De 150 Nederlandse militairen in het Noord-Afghaanse Mazar-e Sharif hebben de adviseurs voor de Afghaanse leger- en politieleiding extra bijgestaan tijdens de verkiezingen. Afgelopen weekeinde mochten de Afghanen voor het eerst in 8 jaar naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Verschillende groeperingen onder wie de Taliban hadden aangekondigd de verkiezingen te boycotten.

De OPS-room van de force protection in het Coördinatiecentrum in Mazar-E-Sharif, bemand door Nederlandse militairen.

De Nederlandse militairen werkten 24 uur per dag in ploegen om de adviseurs en hun Afghaanse counterparts te beschermen en een veilige werkomgeving te bieden. Onder Nederlandse leiding garandeerden een Hongaars, een Kroatisch en Nederlands peloton van 30 militairen van de Multi National Force Protection Company de veiligheid voor deze adviseurs. Nederlandse Mobile Medical Teams stonden op het kamp paraat voor medische zorg.

Patrouillerende militairen, het afgelopen weekeinde.

Belangrijke bijdrage

"We leverden dit weekend een belangrijke bijdrage aan de randvoorwaarden voor de komende presidentiele verkiezingen die begin 2019 gehouden worden", verklaarde een Nederlandse pelotonscommandant. "Met de opgedane ervaring en de lessen kunnen we helpen die verkiezingen zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen."

Dagelijks zijn rond de 150 Nederlandse militairen in Afghanistan actief. Tijdens hun missie Resolute Support dragen zij bij aan Train, Advise and Assist-activiteiten in het kader van steun aan de Afghaanse veiligheidsdiensten.

Datum: maandag 22 oktober 2018, 12:45
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry