Recordaantal Nederlanders wisselt van zorgverzekeraar

02/10
ROTTERDAM (EZPress) - Een recordaantal Nederlanders is van plan om per 2019 te wisselen van ziektekostenverzekeraar. Het gaat om 7,3 procent van de verzekerde bevolking, ofwel 1,25 miljoen Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek van Zorgwijzer.nl onder 2.471 respondenten.

In 2018 wisselde 6,2 procent van de zorgverzekerden, blijkt uit definitieve cijfers van Vektis.

Oorzaak

Prijs, dekking en verandering van zorgbehoefte zijn al jaren de voornaamste redenen voor een overstap. Maar volgens Zorgwijzer bereikt het aantal overstappers komend jaar een recordhoogte.

Koen Kuijper van Zorgwijzer legt uit hoe dat komt:

“Het aanbod collectieve zorgverzekeringen wordt volgend jaar een stuk minder. Zo stopt Menzis in circa 30 gemeenten met het aanbieden van de collectieve zorgverzekering voor de minima. Ook Zilveren Kruis beëindigt soortgelijke samenwerkingen met een aantal gemeenten.”

Verder bleek uit recente berichtgeving dat het zorgcollectief van FNV en Menzis stopt. Tienduizenden klanten, die op dit moment verzekerd zijn bij FNV/Menzis, zijn genoodzaakt om eind dit jaar een nieuwe zorgverzekering af te sluiten of om te kiezen voor het alternatief van Menzis.

Geen overstap

Twee derde van de Nederlanders is nog nooit gewisseld van zorgverzekeraar. Zorgwijzer zocht uit wat daarvoor de belangrijkste redenen zijn:

1. 68,1 procent is tevreden over de huidige prijs-kwaliteitsverhouding

2. 55,2 procent stapt niet over, omdat het via de werkgever collectief is verzekerd en een korting ontvangt op de zorgverzekering

3. 32,5 procent heeft geen vertrouwen in een andere verzekeraar.

4. 26,2 procent is bang om te worden geweigerd middels een medische selectieprocedure

5. 23,6 procent vindt overstappen te ingewikkeld.

Datum: dinsdag 2 oktober 2018, 10:00
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry