Vrijdag en zaterdag 20 graden!

02/10
2018
Na een frisse start van de oktobermaand met gisteren temperaturen rond 13 graden en vanmiddag rond een graad of 15, gaan de temperaturen na morgen weer omhoog. Vrijdag en zaterdag wordt het op heel veel plaatsen weer 20 graden. In de Bilt stond de teller van het aantal warme dagen tot nu toe al op 122, recordhoog! Daar komen er nog minstens 2 bij. Minstens, omdat na een dip op zondag en maandag het kwik ook in de tweede oktoberweek omhoog gaat…

Regen en motregen

Vandaag en morgen blijft het fris. Vandaag wordt het 14 tot 17 graden. Een warmtefront, gevolgd door een koufront trekken van noordwest naar zuidoost over ons land met veel bewolking en af en toe wat regen of motregen. In de warme sector kan de temperatuur ondanks wolken in het zuiden van het land nog oplopen naar 17 graden. Na passage van het koufront draait de zuidwestenwind naar west- tot noordwest en wordt er frisse lucht vanuit de Poolstreek aangevoerd.

Frisse woensdag

Woensdag wordt het met west- tot noordwestenwinden niet warmer dan een graad of 15, een graadje onder normaal. Een trog veroorzaakt in het noordoosten nog een enkele lichte bui. Elders blijft het droog. Op nadering van een hogedrukgebied neemt de wind, in de ochtend op de Wadden nog krachtig of hard af. Wolkenvelden zullen het weerbeeld domineren, af en toe komt de zon tevoorschijn.

Datum: dinsdag 2 oktober 2018, 11:59
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: De Bilt, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry