Waar je ons kunt vinden op Bevrijdingsdag

23/04
2018
Op 5 mei vieren we dat we in een open, vrije, democratische rechtsstaat leven. Dat is ook in Nederland geen vanzelfsprekendheid. Daarom vraagt Bits of Freedom op Bevrijdingsdag aandacht voor onze vrijheid in het digitale tijdperk. Je vindt ons op alle Bevrijdingsfestivals en \'s avonds organiseren we in Amsterdam de Godwin-lezing.

Vind ons op de BevrijdingsfestivalsOp 5 mei kun je op elk Bevrijdingsfestival in Nederland vrijwilligers van Bits of Freedom vinden bij de installatie \`Vrijheid EXPOsed\`. Vrijheid EXPOsed is een informatiezuil en serious game in één. Bezoekers wanen zich in de toekomst... Een tijd waarin er geen privacyschendingen meer plaatsvinden, waarin burgers niet meer getracked en geprofileerd worden. Vrijheid EXPOsed is een tentoonstelling die terugblikt op de tijd waarin privacyschendingen nog wél de normaalste zaak van de wereld waren. Test je kennis van deze tijd (hij zou je bekend voor kunnen komen) en maak kans op een historisch artefact...

Vind een festival bij jou in de buurt

Bezoek in Amsterdam de Godwin-lezingEen lezing waar het heden wél mag worden vergeleken met de Tweede Wereldoorlog. Dat is de Godwin-lezing die we samen met De Correspondent en ARTIS op Bevrijdingsdag organiseren. Dit jaar spreekt hoogleraar Amade M’charek over hoe de genetica personalisering en individualisering belooft, maar leidt tot etnisch profileren en het racialiseren van identiteiten.

Meer info en kaartjes

Datum: maandag 23 april 2018, 08:03
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry