Nieuw proces moord Politkovskaja kan doorgaan

07/08
2009
MOSKOU (ANP) - Het nieuwe proces over de moord op de Russische journaliste Anna Politkovskaja kan doorgaan. Een rechtbank verwierp vrijdag een verzoek van familieleden van Politkovskaja eerst nieuw onderzoek te doen naar de zaak. De rechter stelde vrijdag dat op 7 september een nieuwe jury moet worden samengesteld. Het is niet bekend waarom de rechter het verzoek van de familie van de journaliste verwierp.

Politkovskaja werd op 7 oktober 2006 in Moskou doodgeschoten in de lift van het appartementencomplex waar ze woonde. De 48-jarige verslaggeefster was een bekende tegenstander van het bewind van toenmalig president Vladimir Poetin. Ze volgde het conflict in Tsjetsjenië op de voet.

Drie mannen moeten zich opnieuw verantwoorden voor medeplichtigheid aan de moord. Zij waren in februari vrijgesproken. De schutter en de opdrachtgever zijn nog steeds niet gevonden. De familie van Politkovskaja denkt dat de verdachten, twee Tsjetsjeense broers en een voormalige politieman, niet schuldig zijn. Ze pleitten daarom voor het overdoen van het onderzoek in combinatie met een onderzoek naar de opdrachtgever(s).

Datum: vrijdag 7 augustus 2009, 11:38
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Moskou, Rusland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry