Hoge NAVO-militair bezoekt Nederland

14/09
2018
Supreme Allied Commander Europe generaal Curtis M. Scaparotti bezocht vandaag het ministerie van Defensie. Scaparotti bezocht eerst minister-president Mark Rutte voor hij op het Plein arriveerde. Daar werd de opperbevelhebber van de NAVO in Europa met gepast militair ceremonieel ontvangen.

Generaal Scaparotti werd met gepast militair ceremonieel ontvangen.

Hij ontmoette minister Ank Bijleveld-Schouten en sprak uitgebreid met Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer en de militaire top van het ministerie.

De Amerikaanse topmilitair sprak met luitenant-admiraal Bauer over tal van onderwerpen zoals NAVO-missies en operationele afspraken. Een belangrijk onderwerp vormde ook de modernisering van de NAVO en verwante onderwerpen als verbeterde besluitvormingsprocessen en de vulling van eenheden. Nederland lichtte uitgebreid het Military Mobility-project toe, waarin het een voortrekkersrol speelt. Deze `militaire snelweg` moet militair transport door andere landen makkelijker maken. En de NAVO-EU (PESCO)-samenwerking tussen diverse landen.

Volgens Scaparotti wordt de alliantie momenteel geconfronteerd met een steeds complexere en sneller veranderende wereld sinds de koude oorlog. "Meer dan ooit hebben we daarom competente en innovatieve strijdkrachten nodig binnen de NAVO. De Nederlandse bijdrage wordt daarom zeer gewaardeerd." Als voorbeelden noemde hij missie in Afghanistan en de inzet van de enhanced Forward Presence in Litouwen. "Ik wil u in het bijzonder bedanken voor uw leidende rol, met Duitsland en Noorwegen als onderdeel van de Very High Readiness Joint Task Force."

Datum: vrijdag 14 september 2018, 14:42
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Duitsland, Litouwen, Noorwegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry