ANVR werkt ook in Nederland mee aan World Cleanup Day

13/09
2018
BAARN (EZPress) - Nederland is één van de 113 landen, de organisatie hoopt zelfs op 150 deelnemende landen, dat op zaterdag 15 september 2018 meedoet aan de `World Cleanup Day`. Reissector ANVR, TUI Nederland en collega`s uit de reissector steken zaterdag in Scheveningen de handen uit de mouwen om na een hete zomer dit stukje Nederland `beach clean` achter te laten.

Met deze, daadwerkelijke maar meer symbolische, actie op zaterdag 15 september vraagt de reissector aandacht om respectvol om te gaan met natuur, cultuur, milieu en lokale bevolking, zodat ook in de toekomst de miljoenen Nederlandse vakantiegangers kunnen blijven genieten van mooie bestemmingen; ver weg of dichtbij.

Frank Oostdam, directeur ANVR: `Natuurlijk beseffen we dat reizen niet altijd schoon is, maar met elkaar is het wel een beetje schoner te maken. Zo dragen alle ANVR-reisondernemingen hun steentje bij door tal van (milieu)maatregelen te nemen op buitenlandse bestemmingen. Zij maken bijvoorbeeld afspraken met hotels om samen met hotelgasten minder energie en water te verbruiken, plastic gebruiksvoorwerpen te vervangen door papier of andere natuurlijke materialen, verantwoorde excursies aan te bieden, etc.`.

Terwijl initiatiefnemer TUI Nederland samen met de Nederlandse reissector op zaterdagochtend 15 september een Scheveningse `beach clean` organiseert, zijn Belgische reiscollega`s op het strand van Oostende druk in de weer, en wordt ook op Curacao het drukbezochte strand opgeschoond.

Volgend jaar wil de reissector dit initiatief in Nederland verder uitbouwen.

//Einde bericht

Bron: ANVR

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 13 september 2018, 12:01
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Baarn, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry