Japanners spenderen het meest aan een uitvaart

27/08
2018
ROTTERDAM (EZPress) - Er zijn grote verschillen in de uitvaartkosten wereldwijd. In Japan wordt gemiddeld het meest gespendeerd aan een crematie of begrafenis: maar liefst 18.000 euro per overledene. Dat blijkt uit onderzoek van Uitvaartverzekering.nl.

Van de onderzochte landen is Mexico het goedkoopst. Het armste deel van de bevolking krijgt zelfs een basiscrematie of begrafenis gesubsidieerd van de overheid. De gemiddelde uitvaartkosten zijn slechts 550 euro. Ook Rusland is betrekkelijk goedkoop: gemiddeld 715 euro per hoofd.

Kosten in verschillende landen:

·

VS: 5.735 euro

·

Australië: 5.295 euro

·

China: 4.775 euro

·

Zuid-Afrika: 2.325 euro

·

Dubai: 6.700 euro

Grote verschillen

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de kosten in het buitenland sterk afhangen van de locatie. Zo zijn stedelijke gebieden beduidend duurder dan gebieden met minder inwoners. Op het Chinese platteland bijvoorbeeld, kan men voor 2.000 euro al een uitvaart bekostigen. In het dichtbevolkte Hong Kong betaalt men daarentegen tussen de 9.000 en 14.000 euro.

In Nederland zijn de kosten voor de crematie en plechtigheid nagenoeg hetzelfde. De kosten voor een begrafenis kunnen wel verschillen per regio, omdat de grafkosten een rol spelen.

7.500 euro

In Nederland liggen de gemiddelde uitvaartkosten op zo’n 7.500 euro. Iets hoger dan in de meeste andere landen. De begrafeniskosten in ons land zijn vergelijkbaar met Duitsland: 7.000 euro, maar een stuk duurder dan Italië (5.600 euro).

In het Verenigd Koninkrijk liggen de kosten (ruim 8.000 euro) weer iets hoger dan in Nederland. Dat komt omdat er in Engeland hoge notariskosten moeten worden gemaakt in verband met het beheren en verdelen van het nalatenschap.

//einde bericht

Bron: Humbird

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu.

Datum: maandag 27 augustus 2018, 10:00
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: China, Dubai, Duitsland, Hong Kong, Japan, Mexico, Rotterdam, Rusland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry