Ontwikkelingen personele vulling krijgsmacht

12/11
2009
Staatssecretaris Jack de Vries laat volgend jaar de mogelijkheden onderzoeken om tot 100 procent vulling van vacatures te komen. In een vandaag gestuurde brief aan de Tweede Kamer zet hij de voorziene ontwikkeling van de krijgsmachtvulling tot 2015 uiteen.

In het onderzoek wordt ook een verbetering van het carrièreperspectief meegenomen. Door de sterk verminderde uitstroom blijven de hogere onderofficiers- en officiersfuncties langer gevuld, waardoor de doorstroom uit de lagere functies en leeftijden stagneert. 

Animo

Dankzij de maatregelen uit het actieplan Werving & Behoud, maar ook vanwege de verslechterde economische situatie is er veel animo voor een baan bij de krijgsmacht. De belangstelling is in een jaar tijd met ruim 20% toegenomen. Daarnaast kiest veel minder personeel voor een baan buiten Defensie. De uitstroom is met 30% verminderd. Het aantal militaire vacatures is deze maand afgenomen tot 6.300. 

Schoolverlaters

Voor schoolverlaters blijft de krijgsmacht blijft de komende jaren de grootste werkgever. Los van de te vullen vacatures heeft Defensie jaarlijks namelijk 5.000 tot 6.000 jonge militairen nodig.

Aanscherpen

Omdat de economische situatie ook Defensie raakt is de organisatie genoodzaakt de regels voor de vulling van vacatures aan te scherpen. Personeel dat in opleiding of ziek is, wordt betaald uit de beschikbare begroting. Voor hen moet daarom een vacature open blijven.

Planning

De staatssecretaris heeft besloten de resterende vacatures geleidelijker te vullen. Daardoor valt geld vrij om te voldoen aan financiële taakstellingen. Volgens de planning die de bewindsman naar de Kamer heeft gestuurd, is de krijgsmacht in 2015 voor 98 procent gevuld.

Verwijzingen

Kamerbrief Update cijfers Rapportage Personeel DefensieKamerstuk | 12 november 2009 | pdf, 8 pagina’s,

52 KB

Datum: donderdag 12 november 2009, 18:05
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry