Vernieuwde Checkpoint voor veteranen

16/08
2018
Bij meer dan 100.000 veteranen valt volgende week het vernieuwde magazine Checkpoint op de deurmat. Vandaag overhandigde directeur van het Veteraneninstituut kolonel Ludy de Vos in Doorn het eerste exemplaar aan de veteranen Kamerman, Bekkers en Barbier.

De 90-jarige Indiëveteraan Bert Kamerman en de 85-jarige Nieuw-Guineaveteraan Bert Bekkers ontvingen 25 jaar geleden uit handen van minister Relus ter Beek de eerste veteranenpassen. Destijds kregen pashouders allen een gratis defensieblad naar keuze. In 1995 kwam er met 'De Opmaat' een eerste magazine speciaal voor veteranen bij en sinds achttien jaar is dat de Checkpoint.

Naast deze veteranenpashouders van het eerste uur, ontving ook veteraan Michel Barbier een eerste exemplaar van de vernieuwde Checkpoint. Hij is nog in werkelijke dienst en ontving begin juli het Kruis van Verdienste voor zijn optreden in Soedan. Zijn verhaal is te lezen in Checkpoint en zijn portret siert de cover.

Vernieuwing

De aanleiding om Checkpoint in een nieuw jasje te steken was de overgang naar een andere uitgever. De komende jaren zijn vormgeving en (eind)redactie ondergebracht bij Media Group Productions (MPG) uit Amstelveen, onder leiding van hoofdredacteur Annemiek Sinnige, dochter van een Indiëveteraan.

Kolonel De Vos toonde zich verguld: "Checkpoint nieuwe stijl is nog beter leesbaar en heeft meer pagina’s, kortere compacte thema’s en verhalen, meer foto’s en nieuwe rubrieken. De dikkere uitgave verschijnt voortaan 8 in plaats van 10 keer per jaar. Tegelijkertijd blijft het blad vertrouwd en staat de veteraan meer dan ooit centraal."

Wie ontvangt Checkpoint?

De vernieuwde Checkpoint ploft niet alleen op de deurmat bij veteranen met een veteranenpas, maar ook, eenmalig, bij hen in werkelijke dienst en post-actieve veteranen zonder veteranenpas. Veteranen die nog in dienst zijn, kunnen het blad digitaal lezen.

Meer informatie

Ook als oud-gediende Checkpoint ontvangen? Vraag dan eerst een veteranenpas aan.

Voor je vragen, opmerkingen of suggesties voor Checkpoint of het bekijken van de digitale variant.

Datum: donderdag 16 augustus 2018, 16:27
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Amstelveen, Beek, Limburg, Noord-Holland, Soedan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry