Oefening met mobiel hospitaal in Rotterdam

12/11
2009
De geneeskundige eenheid van de landmacht oefent tot en met 20 november met een MOGOS-hospitaal op het Lloydplein in Rotterdam. Het MOGOS (Mobiel Geneeskundig Operatiekamer Systeem) is een mobiel hospitaal dat ook in Afghanistan wordt ingezet.

Het MOGOS is bedoeld om in crisisomstandigheden snel te kunnen verplaatsen en in te zetten. Het biedt hoogwaardige zorg aan gewonden en zieken. Deze worden in het MOGOS opgevangen, geholpen en gestabiliseerd, om daarna naar andere ziekenhuizen vervoerd te worden voor verdere behandeling.

Onderdelen MOGOS

Het MOGOS is verplaatsbaar met vrachtauto’s en beschikt over: 

een afdeling spoedeisende hulp; 2 operatiekamers;12 intensive care bedden;24 medium care verpleegbedden.      Daarnaast zijn alle noodzakelijke ondersteunende diensten aanwezig.De oefening

De oefening vindt plaats in Rotterdam om te leren omgaan met het werken in een stedelijke omgeving. Tijdens de oefening wordt het MOGOS opgebouwd en wordt met verschillende scenario’s geoefend. Aan de oefening nemen deel: 

militairen die hun deskundigheid op peil houden in civiele ziekenhuizen; reservisten met een specifieke deskundigheid op het gebied van geneeskunde.    Hun deskundigheid is van groot belang om de teams voor te bereiden op hun taak en inzet in missiegebieden. Het MOGOS-hospitaal kan ook in Nederland worden ingezet ter ondersteuning van civiele autoriteiten bij calamiteiten of andere bijzondere omstandigheden. 

Inzet MOGOS

Het mobiele hospitaal is ingezet in onder meer Kabul en Tarin Kowt (Afghanistan), As Samawah (Irak), maar ook in Enschede (zie nieuwsberichtje ‘Landmacht biedt hulp in Enschede’, januari 2008).

Datum: donderdag 12 november 2009, 15:31
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Enschede, Irak, Kabul, Overijssel, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry