Paju opent Film Festival Rotterdam

12/11
2009
ROTTERDAM (ANP) - Paju, de tweede speelfilm van de Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-Ok, is volgend jaar de openingsfilm van het Film Festival Rotterdam. Dat maakte de organisatie donderdag bekend. Op woensdag 27 januari gaat de 39e editie van het filmfestival van start. Bij de festivalopening zijn naast de regisseur ook hoofdrolspelers Lee Seon-Gyoon en Seo Woo aanwezig.

Rutger Wolfson, directeur van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) over de openingsfilm: ,,Ik ben blij met de mogelijkheid om voor het eerst een Koreaanse film te kunnen tonen aan de gasten van onze openingsavond. Park Chan-Oks prachtige film illustreert op vele manieren waar het IFFR voor staat: de ontdekking en ondersteuning van de beste onafhankelijke filmmakers ter wereld.''

Ingewikkelde relatie

Paju vertelt het verhaal van een jonge studente (Seo) en de ingewikkelde relatie tot haar zwager (Lee). De film, die zich afspeelt in de Zuid-Koreaanse stad Paju (dichtbij de grens met Noord-Korea), gaat over schuld, liefde en vergeving.

Park Chan-Ok won in 2003 een Tiger Award voor haar speelfilmdebuut Jealousy is my Middle Name. Paju ging in 2006 in première op CineMart, de coproductiemarkt van het Rotterdamse festival.

Datum: donderdag 12 november 2009, 14:43
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment
Tags: Korea, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry