Minister Grapperhaus bezoekt Bonaire

13/07
Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zal maandag 16 en dinsdag 17 juli een bezoek brengen aan Bonaire in het kader van het Justitieel Vierpartijenoverleg (JVO). Tijdens het overleg zal hij spreken met de ministers van Justitie van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Het overleg vindt twee keer per jaar plaats, ditmaal onder het voorzitterschap van Nederland.

Beeld: ©Ministerie van Justitie en Veiligheid

“Dit overleg tussen Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten is belangrijk om onze blijvende samenwerking uit te bouwen, op een nieuwe innovatieve manier, intensiever of op terreinen waar we dit eerder nog niet gedaan hebben. Samen pakken we de criminaliteit in ons Koninkrijk aan en investeren we in onze veiligheid.”

Thema’s die deze keer hoog op de agenda staan zijn de versterking van de recherchesamenwerking, de gezamenlijke aanpak van grensoverschrijdende criminaliteit en de versteviging van de rechtshandhaving in samenwerking met de Verenigde Staten.

Naast het JVO heeft Grapperhaus nog ontmoetingen met wnd. Rijksvertegenwoordiger Helmond en Gezaghebber van Bonaire Rijna. Ook maakt hij kennis met de nieuwe Hoofdofficier van Justitie voor de BES-eilanden dhr. Ter Steege en de nieuwe rechter op Bonaire, dhr. Gerard.

Datum: vrijdag 13 juli 2018, 17:00
Bron: Ministerie van Justitie
Categorie: Algemeen
Tags: Aruba, Helmond, Noord-Brabant, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry