Heumensoord gereed voor militaire Vierdaagselopers

12/07
2018
Voor de 102e editie van de Vierdaagse hebben bijna 6.000 militairen van 28 verschillende nationaliteiten zich ingeschreven. Het merendeel, plus een staf en ondersteuning, verblijft op het militaire kamp Heumensoord, onder de rook van Nijmegen.

Bouwmeester Heumensoord adjudant Fred Bakker informeert de luitenant-admiraal over de stand van zaken op het Vierdaagsekamp.

Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer kwam het tijdelijke onderkomen vandaag persoonlijk inspecteren.

Met deze huisvesting geeft Defensie elk jaar weer een visitekaartje af.

Bauer wilde zelf constateren dat ook dit keer alles picobello in orde is.

Een rondgang op Vierdaagsekamp Heumensoord.

Vol met tenten

Bij de jaarlijkse bouw van het kamp komt heel wat kijken. Zo wordt een 28.000 vierkante meter tellend oppervlak vol gezet met tenten. Er is 40 kilometer elektriciteitskabel gebruikt, 10 kilometer prikkeldraad en 1000 meter wegverzwaringsmatten. Verder zijn er onder meer 300 douches en toiletten geplaatst en is er een radiostation beschikbaar dat de hele Vierdaagse uitzendingen verzorgt.

Een kijkje bij de muziekvoorziening.

Fantastische rol

Bauer geniet van het enthousiasme op Heumensoord. “Mooi te zien dat adjudant Fred Bakker en zijn team deze klus met zoveel plezier heeft geklaard. Al met al is het natuurlijk een fantastische rol die Defensie vooraf en tijdens de Vierdaagse speelt.”

Commandant der Strijkrachten Bauer bekijkt de natte groep op Heumensoord.

De eerste militairen nemen dit weekeinde hun intrek in Heumensoord. Wat Bauer betreft komen ze goed terecht. Hij kon het militaire domein dan ook met een gerust hart weer verlaten.

Datum: donderdag 12 juli 2018, 16:01
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Nijmegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry