Vakantieganger niet bewust van buitenlandse milieuzones

06/07
2018
ZEIST (EZPress) - Uit rondvraag van goedkoopsteautoverzekering.net blijkt dat 80% van de automobilisten niets begrijpt van de regelgeving over milieuzones. Veel Nederlandse vakantiegangers rijden nietsvermoedend een milieuzone in, en ontvangen bij thuiskomst fikse bekeuringen. Door je in de regels te verdiepen, voorkom je hoge boetes en bederf van de vakantiepret. De belangrijkste informatie op een rij.

Milieuzones

Milieuzones zijn gebieden waar je niet met de auto in kan rijden zonder een vignet. Het doel van deze zones is om voertuigen die te veel vervuiling veroorzaken uit de regio te houden. Dit zorgt voor een verbetering van de luchtkwaliteit. In Nederland proberen Amsterdam, Utrecht en Rotterdam oude dieselauto’s door middel van milieuzones uit de stad te weren. Binnen Europa gelden in elk land andere regels. Dit zorgt voor veel verwarring.

Stickers die toegang bieden tot milieuzones zijn bij bijvoorbeeld de ANWB of een lokaal postkantoor te verkrijgen. In sommige gevallen is een sticker die toegang biedt tot de milieuzones alleen online te verkrijgen. De levertijd kan hierbij een week zijn. Het is dus een goed idee om je op tijd goed voor te bereiden op de vakantie.

Duitsland, Frankrijk en Zweden

In veel van de Duitse steden is het verplicht om een milieusticker te hebben. Zonder sticker riskeer je in de zogenoemde Umweltzones een boete van 80 euro. De stickers zijn te verkrijgen bij de ANWB, Duitse garages en Duitse keuringsstations.

In Frankrijk heb je bijvoorbeeld een permanente milieuzone in Parijs, en zijn er tijdelijke milieuzones in vele andere steden. Per stad gelden andere regels. Zonder een vignet Crit’ Air krijg je een boete van 45 tot 450 euro en een rijverbod.

Zweden heeft milieuzones in Stockholm en Göteborg, behalve in de weekenden, op feestdagen en in de maand juli. Een boete kost 50 euro.

Boetes tot 125 Euro

Ook in België zijn er lage-emissiezones in Brussel en Antwerpen, waarbij boetes op kunnen lopen tot 125 euro. In Hongarije zijn er milieuzones in delen van Boedapest, in Spanje autoluwe zones in diverse steden en een niet-permanente milieuzone in Barcelona. In Italië zijn er milieuzones in de steden Rome, Milaan, Florence en andere grote steden.

//Einde bericht

Bron: Goedkoopsteautoverzekering.net

Datum: vrijdag 6 juli 2018, 12:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Barcelona, België, Brussel, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Milaan, Noord-Holland, Parijs, Rome, Rotterdam, Spanje, Stockholm, Utrecht, Zeist, Zuid-Holland, Zweden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry