Deze zomer beelden van Lüpertz en Hild in Skulpturenpark Waldfrieden

28/06
2018
WUPPERTAL (EZPress) - Skulpturenpark Waldfrieden is het beeldenpark in Wuppertal dat 10 jaar geleden is opgezet door de Britse beeldhouwer Tony Cragg. In de bijbehorende villa wordt nog tot 5 augustus een tentoonstelling met gipssculpturen van de bekende Duitse kunstenaar Markus Lüpertz getoond. Op 18 augustus wordt dan de eerste solotentoonstelling in Duitsland van de Zweedse Eva Hild geopend. Het hele jaar door zijn in het omringende park naast beelden van Tony Cragg ook werken van bijvoorbeeld Richard Deacon, Thomas Schütte, Wilhelm Mundt en Jaume Plensa te bewonderen. Tot begin juli is ook nog de tentoonstelling van Christiane Löhr te zien.

Markus Lüpertz – Der Tod, der bleiche Freier, gipssculpturen

28 april – 5 augustus 2018

Markus Lüpertz is niet alleen een van de bekendste Duitse schilders van onze tijd, maar ook een belangrijk beeldhouwer. Het Skulpturenpark Waldfrieden in Wuppertal toont tot 5 augustus zijn gipssculpturen in een tentoonstelling met de titel: Der Tod, der bleiche Freier. Sinds de jaren tachtig ontwikkelde Lüpertz’ beeldhouwkunst zich parallel aan zijn schilderkunst. Zijn gipsen en bronzen beelden zijn uitgevoerd in een traditionele techniek en de voorstellingen verwijzen vaak naar mythische of historische figuren uit de westerse cultuurgeschiedenis. Toch zijn deze werken verrassend door een provocerende radicaliteit, die soms met felle discussies gepaard gaat.

In het beeldenpark Waldfrieden presenteert de kunstenaar een ruime selectie van zijn gipssculpturen. Deze zijn vaak beschilderd, net als de bronzen afgietsels ervan. Alleen al de beschildering duidt erop dat deze breekbare originelen voor Lüpertz niet louter het voorstadium zijn van de bronzen exemplaren, maar een wezenlijke plaats innemen in zijn oeuvre.

Op vrijdag 13 juli om 19 uur houdt Markus Lüpertz een voordracht naar aanleiding van zijn tentoonstelling in het beeldenpark Waldfrieden.

Eva Hild – Entity

18 augustus 2018 - 27 januari 2019

Innerlijke vormlandschappen zijn de basis van het werk van de Zweedse beeldhouwster Eva Hild. Daaruit groeien langzaam haar vormen, zegt de kunstenaar zelf over haar kunst. Wat zich in het scheppingsproces na elkaar ontwikkelt, uit zich in het kunstwerk als een gelijktijdige tegenstelling: aan- en afwezigheid, binnen en buiten, convex en concaaf, en druk en beweging zijn de tegenpolen die haar werk kenmerken. Hild’s werk wordt internationaal zeer gewaardeerd. Toch zijn haar sculpturen in Duitsland nog nooit in een solotentoonstelling te zien geweest. Het beeldenpark Waldfrieden toont tien merendeels grote werken van Eva Hild.

Kijk voor meer tentoonstellingen in Duitsland op www.tentoonstellingen-duitsland.nl.

//Einde bericht

Bron: NLConnection Travel

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 28 juni 2018, 10:37
Bron: EZPress Buitenland
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry