Verkeerscontrole 'Ochtendgloren'

11/11
2009
Snelheid

In beide richtingen werd met de radar op snelheid gecontroleerd. In totaal passeerden 2460 voertuigen, waarvan er 637 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 200 km/u in plaats van de toegestane 120 km/u, waarna het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Voor 65 ‘lichte’ verkeersovertredingen is proces-verbaal opgemaakt.  

Alcohol

Vier automobilisten reden onder invloed van alcohol. De hoogst gemeten waarde bedroeg 460 ug/l (1 promille). Tegen twee bestuurdersis proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van drugs. Zij kregen naast de bekeuring(en) allen een rijverbod opgelegd. 

Verdere delicten

Tijdens het preventief fouilleren zijn wurgstokjes, twee ploertendoders eneen mes in beslaggenomen. Tegen de bezitters hiervan is proces-verbaalopgemaakt. Drie personen zijn ingesloten nadat inbrekerswerktuig in hun auto werd aangetroffen. Zij waren bekend bij de politie. De auto is in beslaggenomen. Een Belg is ingesloten omdat hij in een autobus zat met een vals identiteitsbewijs. Een Nederlander had zes gram zuivere cocaïne en een 20-tal kentekenbewijzen bij zich. Het voertuig is door de Belastingdienst in beslag genomen in verband met een openstaande belastingschuld van 3700 euro. De man zit vast voor verhoor. 

Voor de Belastingdienst zijn na hits met kentekenleesapparatuur drie voertuigen zijn in beslaggenomen. In totaal is er 4600 euro direct geïnd. Door de SIOD\UWV werd van elf personen vastgesteld dat zijeen uitkering ontvingen waarop zij geen recht hadden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. 

Aan deze ‘Ochtendgloren’ werkten ruim 110 personen mee van deregiopolitiekorpsen Twente, IJsselland en Noord en Oost Gelderland, deDuitse politie, de Verkeerspolitie en Dienst Nationale Recherche van hetKorps landelijke politiediensten, Drugsexpertise Nederland, KoninklijkeMarechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie, Douane, Belastingdienst,Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en InlichtingenDienst/UVW en Rijkswaterstaat. 

Datum: woensdag 11 november 2009, 23:28
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry