15 uur zon!

06/06
2018
Morgen wordt het zelfs nog lokaal tropisch en de dagen erna is het nog volop zomers met geregeld (een ruime) 25 graden op de thermometer. Maar vanaf maandag gaan de temperaturen lager uitkomen. We krijgen volgende week dan waarden die vrij normaal zijn voor de tijd van het jaar met maximaal een graad of 20.

Na een stralend zonnige dag met op veel plaatsen 14 of 15 uur zonneschijn, blijft het vanavond nog lange tijd warm. Komende nacht is het op veel plaatsen helder, alleen in het zuiden trekt hogere bewolking over. Het wordt niet kouder dan 14 graden. In België vallen wel een paar buien, maar bij ons blijft het droog.

Ook donderdag volop zon…
De dag begint donderdag opnieuw flink zonnig en in het noorden blijft het ook de hele dag stralend zomerweer. In het zuiden neemt echter de bewolking toe. Dat heeft alles te maken met buien die boven België die verder tot ontwikkeling komen. Het wordt maximaal circa 23 graden op de Waddeneilanden, 25 graden aan de westkust en 28 tot 30 graden in het binnenland. Daarbij waait het amper, op het strand steekt een zeewindje op.

… maar vooral in het zuiden ook een onweersbui!
Later op donderdagochtend kan in Zuid-Limburg al een bui vallen. In de middag volgen meer plaatsen. Bij de buien kan onweer en hagel voorkomen. Vooral Limburg, Brabant en Zeeland hebben te maken met de buien, mogelijk valt ook in het oosten van het land nog een enkel exemplaar. Elders lijkt het droog te blijven, met opnieuw veel zon en warmte! De luchtvochtigheid is tegen die tijd wel wat hoger geworden, waardoor het in de avond en nacht naar vrijdag nog lang broeierig warm blijft, met zeer lokaal mogelijk nog een bui. De minimumtemperaturen komen uit op 15 tot 18 graden.

Lokaal risico op wateroverlast vrijdag
Op vrijdag is de grootste buienkans weggelegd voor het zuidoosten en oosten van het land. De buien trekken langzaam, waardoor lokaal wateroverlast kan ontstaan. Aan zee is het veel vaker droog en krijgt de zon meer ruimte. Het wordt 21 graden aan zee tot 25 graden in de Achterhoek. De temperatuur doet dan dus al een stapje terug, ook omdat we de zon minder vaak zien.

Zomers weekend
Vervolgens krijgen we een zomers warm weekend met zaterdag droog weer en zondag later op de dag een enkele onweersbui. De temperaturen komen dan nog steeds uit op circa 25 graden, lokaal zelfs 27 graden. De omslag komt vanaf maandag.

Normale week
Het is alweer een tijdje terug, maar we krijgen zowaar een normale week voor de boeg. De temperaturen zijn vanaf maandag volgens het boekje met circa 20 graden. Maandag en dinsdag is het nog wisselvallig, daarna wordt het droger met mogelijk vanaf later volgende week opnieuw weer wat meer warmte in aantocht.

Bron: MeteoGroup

Datum: woensdag 6 juni 2018, 09:59
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Limburg, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry